1/7/10

Απο τον Απρίλιο την είχαν φυλακισμένη

Συνελήφθη από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης αλλοδαπή, ετών 38, διότι κατακρατούσε παράνομα μια αλλοδαπή, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συνεργασία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με Αρχές γειτονικής χώρας, κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε χθες (30-6-2010) και ώρα 10:00 σε διαμέρισμα, στην περιοχή Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω 38χρονη, κατακρατούσε παράνομα γυναίκα ομοεθνή της, ετών 21. Όπως προέκυψε από την έρευνα, η συλληφθείσα, μαζί με επτά ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και από τον μήνα Απρίλιο 2010 κατακρατούσαν παράνομα την παθούσα, την οποία προήγαγαν στην πορνεία, σε διάφορα διαμερίσματα και χώρους, εισπράττοντας ολόκληρα τα ποσά που αποκόμιζαν από την δραστηριότητα αυτή. Για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, εφοδίασαν την παθούσα και με πλαστό βιβλιάριο υγείας.
Η παθούσα ενημερώθηκε για τις ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας και αρωγής των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ήδη φιλοξενείται σε ξενώνα μη κυβερνητικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα.