21/7/10

Διέρρηξε τράπεζα και συνελήφθη!

Με μια σακούλα… κέρματα βγήκε ένας 29χρονος αργά το βράδυ της Δευτέρας από το υποκατάστημα της ATEbank στην Ανδραβίδας.
Νωρίτερα, το νεαρό άτομο από τα Λεχαινά είχε «κατεβάσει» με μια κλωτσιά την τζαμαρία της τράπεζας, χωρίς να υπολογίσει όμως των συναγερμό και την άμεση κινητοποίηση των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας…
Ήταν περίπου στις 12:30 το βράδυ όταν το νεαρό άτομο έσπασε την τζαμαρία του υποκαταστήματος με μια κλωτσιά. Χωρίς να τον προβληματίσει ο συναγερμός που άρχισε να χτυπά, μπήκε μέσα στην τράπεζα και σαν κύριος κατευθύνθηκε σε ένα ανοιχτό βοηθητικό χρηματοκιβώτιο, από το οποίο πήρε μια τσάντα με κέρματα που περιείχε περίπου 3.500 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας ειδοποίησε για τον συναγερμό της τράπεζας το περιπολικό υπηρεσίας, ενώ και ο ίδιος, κατευθύνθηκε προς το σημείο. Αμέσως κατάλαβαν τι είχε συμβεί όταν είδαν τα σπασμένα τζάμια και έτσι, άρχισαν να ελέγχουν την γύρω περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη.
Ο δράστης εντοπίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά και μετά από σύντομη καταδίωξη, συνελήφθη από τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας σε ένα οικόπεδο, στο οποίο κατέφυγε κατά την καταδίωξή του.
Ήταν γνωστός…
Σύμφωνα με τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, η δράση του 29χρονου είναι γνωστή στις διωκτικές δυνάμεις, ενώ φέρεται να είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» στην διάρρηξη που σημειώθηκε στο ίδιο υποκατάστημα της ATEbank στην Ανδραβίδα στις 6 Απριλίου, όπου τότε είχε κλαπεί ο «κουμπαράς» του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Ο 29χρονος οδηγήθηκε νωρίς χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας όπου ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί αύριο.
Σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας κ. Δήμος Μαριόλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να συγχαρώ τους άντρες της υπηρεσίας για την τόσο άμεση κινητοποίησή τους που είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη του δράστη. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν το θέμα δείχνει επαγγελματισμό αλλά και ευαισθησία, σε μία εποχή που τόσο πολύ τα χρειαζόμαστε και τα δύο».
Στάθης Πουλιάσης