17/7/10

Η συμμορία αποκαλύφθηκε


Μέλη απο τη συμμορία αδίστακτων Αλβανών ληστών έχουν στα χέρια τους άνδρες της Ασφάλειας Β/Α Αττικής, ύστερα απο έρευνα που καθοδηγεί ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Ζαφειρόπουλος. Είναι η συμμορία -όπως ανέφερε ο Δ/της Ασφαλείας Αττικής Γιάννης Δικόπουλος- που είχε πυροβολήσει και τραυματίσει τον περασμένο Μάϊο στην Κόρινθο αστυνομικούς που τους καταδίωκαν. Οι ίδιοι δράστες είχαν δέσει και φιμώσει στην μονοκατοικία του στην Σταμάτα και τον Ηλία Κοπανίτσα ιδιοκτήτη του SBC ιδιωτικού οικονομικού τηλεοπτικού σταθμού. Όλα ξεκίνησαν στη Ν. Φιλαδέλφεια όταν από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας , ηλικίας 21 και 27 ετών για παράνομη οπλοφορία .Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· Ένα (1) πιστόλι BERRETA των 9 mm με γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων.

· Μικροποσότητα κοκαΐνης.

· Δύο (2) κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, προέκυψε ότι τα κλειδιά ανήκαν σε δύο αυτοκίνητα τα οποία είχαν αφαιρέσει μετά από διάρρηξη οικιών, την 20-6-2010 και 9-7-2010, από τις περιοχές των Καλυβίων και της Αναβύσσου, αντίστοιχα. Τα παραπάνω οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι οι δύο (2) συλληφθέντες, μαζί με τέσσερις (4) επιπλέον ομοεθνείς τους, ηλικίας 24, 24, 28 και 43 ετών, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά καταστήματα στην Εύβοια και Κορινθία καθώς και διαρρήξεις, κλοπές σε μονοκατοικίες. Για την επίτευξη του σκοπού τους προμηθεύτηκαν τα κατάλληλα μέσα όπως αυτόματα όπλα τύπου Kalashnikov , κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία και κλεμμένα οχήματα. Συγκεκριμένα μέλη της ομάδας αφού εντόπιζαν διαμερίσματα και μονοκατοικίες, κυρίως στις περιοχές της Ν/Α και Β/Α Αττικής, εισέρχονταν σε αυτά αφού ακινητοποιούσαν άτομα του βοηθητικού προσωπικού. Στη συνέχεια ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων τους ενοίκους καιαφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διέφευγαν με τα Ι.ΧΕ. αυτοκίνητα τους, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που προηγουμένως είχαν αφαιρέσει από στα σπίτια.

Την 6-5-2010 τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα οχήματα και φορώντας κουκούλες πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Ζευγολατιού Κορινθίας, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν κατά ριπάς με KALASHNIKOV , κατά των Αστυνομικών που τους καταδίωξαν, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τριών (3) Αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Κορινθίας.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· Τρία (3) αυτόματα όπλα τύπου KALASHNIKOV .

· Ένα (1) αυτόματο όπλο τύπου Replica .

· Διακόσια πενήντα (250) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

· Πλήθος κοσμημάτων.

· Ηλεκτρονικές συσκευές.

· Κινητά τηλέφωνα.

· Κλειδιά αυτοκινήτων

· Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Επίσης προκύπτει ότι με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες περιπτώσεις :

1. Την 7-7-2010 μετέβησαν στο υποκατάστημα της Ε.Τ.Ε. στη Χαλκίδα και με τη χρήση βαριοπούλας αποπειράθηκαν να θραύσουν τις γυάλινες προσόψεις της Τράπεζας, πλην όμως απέτυχαν και διέφυγαν με κλεμμένο όχημα το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν .

2. Την 31-5-2010 φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε μονοκατοικία στη Σταμάτα και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη Ηλία Κοπανίτσα καθώς και τα μέλη της οικογενείας του και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό και κοσμήματα. Αφαίρεσαν επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της οικογενείας με το οποίο και διέφυγαν.

3. Την 9-7-2010 από μονοκατοικία στο Λαγονήσι αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

4. Την 20-6-2010 από μονοκατοικία στην Ανάβυσσο αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

5. Την 15-6-2010 από διαμέρισμα στον Άλιμο αφαίρεσαν χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κοσμήματα καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

6. Την 19-6-2010 από μονοκατοικία στην Ανάβυσσο αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, τρείς (3) κυνηγετικές καραμπίνες καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

7. Την 20-6-2010 από μονοκατοικία στην Ανάβυσσο αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

8. Την 26-6-2010 από μονοκατοικία στο Λαγονήσι αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

9. Την 5-5-2010 από μονοκατοικία στο Λαγονήσι αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των -90.000- ευρώ και των αφαιρεθέντων χρημάτων τα -40.800- ευρώ.