25/7/10

Αιμόφυρτος διέπραξε τρεις διαρρήξεις!

Αιμόφυρτος με τραύμα στο ένα του χέρι, το οποίο όπως αποδείχθηκε δεν στάθηκε εμπόδιο, ένα 29χρονος στα Λεχαινά προχώρησε χθες τα ξημερώματα σε τρεις διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης και τελικά συνελήφθη το πρωί στο νοσοκομείο όπου κατέφυγε για να του περιποιηθούν το χέρι του.
Πρόκειται για τον 29χρονο Α.Μ. από τα Λεχαινά, ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης είχε διαρρήξει την Αγροτική Τράπεζα στην Ανδραβίδα, είχε συλληφθεί, είχε οδηγηθεί στην Εισαγγελία, αφέθηκε ελεύθερος και χθες συνέχισε κανονικά τη δράση του!
Πιάστηκε στην καγκελόπορτα
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, ο 29χρονος έδρασε γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα με πρώτο του σταθμό το σπίτι του κ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου στα Λεχαινά. Εκεί φαίνεται πως επεχείρησε να εισέλθει στην αυλή από την καγκελόπορτα, προφανώς όμως φοβήθηκε τα σκυλιά που άρχισαν να γαβγίζουν και επεχείρησε να τραπεί σε φυγή.
Όμως το σχέδιο της καγκελόπορτας είναι με λόγχες και προφανώς πιάστηκε εκεί το χέρι του με αποτέλεσμα να σχίσει το βραχίονα και τον αγκώνα του. Αιμόφυρτος όπως ήταν, προχώρησε γύρω στα 200 μέτρα, όπου βρίσκεται το καφέ του κ. Αργύρη Παναγιωτόπουλου, αδελφού του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης κ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου.
Όταν τον είδε ο ιδιοκτήτης, του έδωσε χαρτοπετσέτες για να βάλει στο χέρι του, χωρίς ωστόσο ο δράστης να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τον τραυματισμό του. «Πέρασε ματωμένος από το μαγαζί και το πρωί βρήκαμε κηλίδες αίματος κατά μήκος του δρόμου, στη διαδρομή από το σπίτι μέχρι το μαγαζί. Προφανώς φοβήθηκε τα σκυλιά, πιάστηκε και σχίστηκε στις λόγχες» ανέφερε ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη διαφύλαξης της ασφάλειας του πολίτη και τόνισε: «Φαίνεται ότι υπάρχει έξαρση και εντείνεται από το γενικότερο κλίμα. Είναι πλέον ορατή η ανησυχία των πολιτών για την ραγδαία αύξηση της παραβατικότητας και είναι υποχρέωση του κράτους η διατήρηση της ηρεμίας της κοινωνικής ζωής.
Η Αστυνομία απ’ όσο γνωρίζω κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά υπάρχει πρόβλημα γενικότερα ανθρώπινου δυναμικού στην Αστυνομία. Η παραβατικότητα είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που έχει και ποινική διάσταση και είναι υπόθεση όλων των φορέων, γιατί ένα απλό περιστατικό μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε ένα τραγικό περιστατικό. Εάν το συγκεκριμένο περιστατικό που έγινε στο σπίτι μου ταυτοποιείται με το πρόσωπο που συνελήφθη, εγώ δεν επιθυμώ τη δίωξή του, γιατί θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον από την πλευρά μου υπερβολικό να προβώ σε κάτι τέτοιο. Αυτό που ζητώ είναι η προστασία από το κράτος, η πρόληψη δηλαδή με ότι αυτό σημαίνει και όχι η τιμωρία».
Έσπασε τις τζαμαρίες
Ο 29χρονος, αν και τραυματισμένος δεν πτοήθηκε, αλλά συνέχισε τη δράση του. Μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια διάρρηξης και τον τραυματισμό του, κινήθηκε προς το κομμωτήριο της κας Αθανασίας Φωτοπούλου και ακολούθησε την προσφιλή του μέθοδο, που είναι να σπάει με πέτρες τις τζαμαρίες των καταστημάτων και μετά να κάνει διάρρηξη.
Αυτό έκανε και στην προκειμένη περίπτωση, έσπασε τη τζαμαρία με πέτρα και αφαίρεσε από το κομμωτήριο 30 ευρώ σε κέρματα και μία φωτογραφική μηχανή. Ακολούθησε η πιτσαρία του κ. Διονύση Κουρή, όπου και πάλι έσπασε την τζαμαρία μίας πόρτας, μπήκε στο κατάστημα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ σε κέρματα και 350 ευρώ σε χαρτονομίσματα. Ακολούθησε το καφενείο της κας Δέσποινας Κλάδη, όπου ο δράστης έσπασε το τζάμι της πίσω πόρτας του καφενείου, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει μέσα, γιατί η πόρτα είχε κάγκελα και λουκέτο και τελικά ο 29χρονος εγκατέλειψε την προσπάθεια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ο δράστης στη συνέχεια πήρε ταξί από τα Λεχαινά και πήγε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης για να του περιποιηθούν το τραύμα του. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Μέχρι να γίνει όλη αυτή η διαδικασία, η Αστυνομία των Λεχαινών είχε ενημερωθεί για τις διαρρήξεις και ότι φερόμενος δράστης ήταν ο 29χρονος και πήγε στο σπίτι του στα Λεχαινά για να τον αναζητήσει.
Η πληροφορία ότι είχε μεταβεί στο νοσοκομείο, σήμανε συναγερμό και όπως ανέφερε ο διοικητής του Α.Τ. Λεχαινών κ. Σωτήρης Παπασωτηρίου, ενημερώθηκε και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, άνδρες του οποίου συνέλαβαν τελικά τον 29χρονο στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Λεχαινών, όπου και κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας.
Μαρία Καραμπάτση