14/7/10

Στα χέρια της αστυνομίας συμμορίες που λήστευαν πεζούς

Μεσημβρινές ώρες της 11-7-2010 στη Νίκαια, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 18 και 23 ετών, μία (1) ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 20 ετών και ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ηλικίας 20 ετών κατηγορούμενοι για «ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία, από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα», ενώ αναζητείται ένας (1) επιπλέον συνεργός τους.
Ειδικότερα από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό νεαρών ατόμων, που κατά το τελευταίο τρίμηνο, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν από πεζές ηλικιωμένες γυναίκες χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που έφεραν στο λαιμό τους.
Εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες ήταν οι δράστες αυτών των ληστειών και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί δώδεκα (12) περιπτώσεις, στις περιοχές του Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου, Άνω Λιοσίων και Ελευσίνας.
Σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και κινητών τηλεφώνων. Η συνολική αξία των κλαπέντων τιμαλφών ξεπερνά το χρηματικό ποσό των -15.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.