20/7/10

Ληστεία με καλάζνικοφ στη Βάρδα

Από το υποκατάστημα της ΑΤΕbank στη Βάρδα αποφάσισαν να κάνουν «ανάληψη» χθες το μεσημέρι δύο άντρες, οπλισμένοι με ημιαυτόματα όπλα και μάσκες στα πρόσωπα και με έναν ακόμα συνεργό τους να τους περιμένει στο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα.
Η όλη επιχείρηση δεν κράτησε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα, με την λεία των ληστών να ανέρχεται στα 8.060 ευρώ! Οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας έχουν στραφεί προς κάθε κατεύθυνση, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ανδρών.
Ήταν λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι όταν ένα ασημένιο Ι.Χ. μάρκας OPEL CORSA σταμάτησε μπροστά ακριβώς στην πόρτα του υποκαταστήματος. Από το αυτοκίνητο βγήκαν δύο άτομα με κουκούλες στα πρόσωπα και ημιαυτόματα όπλα τύπου «καλάζνικοφ» στα χέρια. Στο αυτοκίνητο έμεινε ένα ακόμα άτομο, κρατώντας την μηχανή αναμμένη.
Ο ένας από τους δύο οπλισμένους άντρες προχώρησε προς το ταμείο της τράπεζας φωνάζοντας σε άπταιστα ελληνικά να μείνουν όλοι ακίνητοι και να του δώσουν τα χρήματα, ενώ ο δεύτερος κάθισε στην πόρτα της τράπεζας προκειμένου να ελέγχει την κίνηση.
Δευτερόλεπτα μετά, με τα χρήματα στα χέρια, οι δύο άντρες μπήκαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση. Η λεία ωστόσο ήταν μικρή, καθώς εκείνη την ώρα, τα χρήματα που είχε ο ταμίας της τράπεζας διαθέσιμα στα χέρια του, ήταν μόλις 8.060 ευρώ.
Κλεμμένο το αυτοκίνητο διαφυγής
Στο υποκατάστημα της ΑΤΕbank στη Βάρδα έσπευσε αμέσως κλιμάκιο της σήμανσης από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αμαλιάδας, δύναμη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας.
Από την περιγραφή του οχήματος αποκαλύφθηκε η «ταυτότητά» του, καθώς πρόκειται για ένα ασημί OPEL CORSA του οποίου η κλοπή είχε δηλωθεί στις 10 Ιουλίου στην Αθήνα.
Παρά τις έρευνες ωστόσο των Αστυνομικών Αρχών του νομού, μέχρι αργά το απόγευμα το αυτοκίνητο δεν είχε εντοπιστεί, ούτε και οι τρείς επιβάτες του. Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση με τους άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας να έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» όλες τις λεπτομέρειες της νέας αλλά και των προηγούμενων ληστειών στο ίδιο υποκατάστημα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν ομοιότητες.
Η τρίτη ληστεία…
Το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Βάρδα γίνεται στόχος ληστείας για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε διάστημα δέκα μηνών. Η πρώτη ληστεία σημειώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ η προηγούμενη ακριβώς δύο μήνες πριν, στις 18 Μαΐου.
Στάθης Πουλιάσης