6/8/10

Επεισόδεια-συλλήψεις στον χθεσινό αγώνα του Αρη

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα παρακάτω, αναφορικά με όσα συνέβησαν προ, κατά και μετά τη τέλεση του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ΑΡΗ- JAGIELLLONIA , που διεξήχθη την 5-8-2010 στο γήπεδο ‘’ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ’’.
Την 19:55 ώρα, στην οδό Ξυγγοπούλου, 100 περίπου άγνωστοι, ορισμένοι εκ των οποίων έφεραν διακριτικά της γηπεδούχου ομάδας, επιτέθηκαν με ρίψεις μολότωφ, πετρών, και φωτοβολίδων κατά Αστυνομικών δικυκλιστών στην ομάδας ‘’Ζ’’, οι οποίοι συνόδευαν λεωφορεία με Πολωνούς φιλάθλους στο γήπεδο. Οι επιτιθέμενοι απωθήθηκαν από τις Αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να υπάρξουν φθορές στα λεωφορεία ή τραυματισμοί προσώπων που επέβαιναν σε αυτά. Οι προαναφερόμενοι ακολούθως στράφηκαν κατά Αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν λάβει θέσεις σε επίκαιρα σημεία, πλησίον του γηπέδου, οπότε στη συμβολή των οδών Ζουμετίκου και Π. Γρηγορίου Ε’ έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, με στόχο την πρόληψη τραυματισμών προσώπων και πρόκλησης φθορών. Από τις ρίψεις αντικειμένων προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, σε μικρό αριθμό σταθμευμένων ΙΧΕ αυτοκινήτων και σε ένα κατάστημα, καθώς και ελαφρός τραυματισμός ενός Αστυνομικού.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, την 21:15 ώρα, αμέσως μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος της φιλοξενούμενης ομάδας, συνελήφθησαν δύο Πολωνοί υπήκοοι που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν κατά υπαλλήλων εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν εξ αυτών. Επίσης, την ίδια ώρα συνελήφθησαν τρεις ακόμη Πολωνοί υπήκοοι, οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, διότι, μαζί με άλλους φιλάθλους που βρίσκονταν στις θύρες ‘’4’’ και ‘’5’’ του γηπέδου, κινήθηκαν προς τα διαζώματα με σαφή πρόθεση να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθως, ενεργώντας ομαδικά, επιτέθηκαν κατά Αστυνομικών της ΔΑΕΘ, οι οποίοι επενέβησαν για να τους αποτρέψουν.
Μετά τη λήξη του αγώνα οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας απαιτούσαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων, δηλώνοντας ότι δεν θα αποχωρήσουν από το γήπεδο αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Παρέμειναν με τη θέλησή τους στο γήπεδο, επιτηρούμενοι, μέχρι την 02:40 ώρα, οπότε μετά από διαβουλεύσεις και προτροπές μελών της Διοίκησης της ομάδας τους, αποχώρησαν με τέσσερα λεωφορεία και δύο αστικά, συνοδευόμενοι από Αστυνομικές δυνάμεις, τα τρία λεωφορεία με κατεύθυνση τον Προμαχώνα, το τέταρτο προς Χαλκιδική και τα δύο αστικά εντός της πόλης.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα