23/8/10

Τροχαίο ατύχημα με δύο νεκρούς και επτά ελαφρά τραυματίες σε καταδίωξη

Συνελήφθησαν σήμερα (23-08-2010) στην περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο (2) Σύριοι υπήκοοι διακινητές και δεκατρείς (13) μη νόμιμοι μετανάστες.
Ειδικότερα, Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, εντόπισε περί ώρα 00.55΄ σε δασική περιοχή Αγ. Σύλλα Καβάλας (161,5ο χιλ. Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Καβάλας), δύο ύποπτα κινούμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία έθεσε σε διακριτική παρακολούθηση. Κατά την έξοδο από τη δασική περιοχή, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν ένα εκ των δύο αυτοκινήτων και συνέλαβαν τον οδηγό του, Σύριο υπήκοο, τρεις (3) υπηκόους Παλαιστίνης και πέντε (5) υπηκόους Ιράκ.
Το έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν μη νόμιμοι μετανάστες, δεν συμμορφώθηκε στις εντολές για ακινητοποίηση και τράπηκε σε φυγή με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το Δήμο Ελευθερούπολης Καβάλας. Ακολούθησε καταδίωξή του από περιπολικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και ένα περιπολικό του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας με δύο (2) αστυνομικούς, οι οποίοι αντιλήφθησαν την καταδίωξη και συνέδραμαν στην προσπάθεια ακινητοποίησης του αυτοκινήτου.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο 45ο χιλ. της παλαιάς Ε.Ο. Αμφίπολης Σερρών-Καβάλας, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που ανέπτυξε ο οδηγός του, εξετράπη της πορείας του, κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και, κατόπιν, κινούμενο κυκλικά πάνω στο οδόστρωμα να συγκρουστεί με το περιπολικό όχημα του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος και ο 53χρονος οδηγός του διερχόμενου αυτοκινήτου, ημεδαπός και κάτοικος Ζυγού Δήμου Φιλίππων Καβάλας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά οι δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας και οι πέντε (5) μη νόμιμοι μετανάστες Άπαντες οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Επίσης, συνελήφθη ένας ακόμα Σύριος υπήκοος ως διακινητής μη νόμιμων μεταναστών.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα είχαν κλαπεί 15-08-2010 και 20-08-2010 από τους Νομούς Αττικής και Φθιώτιδας αντίστοιχα.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας και το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.