9/9/10

"Πόλεμος" αλλοδαπών στη Μανολάδα!

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης ένα χωράφι στη Μανολάδα, όπου αλλοδαποί διαφόρων εθνοτήτων και έλληνες έβγαλαν τα… μαχαίρια και τα τσεκούρια και μέσα σε μερικά λεπτά είχαν γίνει μια «μπάλα» ανθρώπων.
Δέκα άνθρωποι συνελήφθηκαν ενώ πολλοί περισσότεροι μπόρεσαν και ξέφυγαν την τελευταία στιγμή. Τέσσερις από τους συλληφθέντες χρειάστηκαν να λάβουν τις πρώτες βοήθειες από το Κέντρο Υγείας της Βάρδας. Και οι δέκα συλληφθέντες προσήχθησαν χθες το μεσημέρι στο αυτόφωρο, ενώ αύριο το μεσημέρι θα επισκεφτούν εκ νέου το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας.
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το βράδυ σε ένα χωράφι στη Μανολάδα, όταν μια παρέα οικονομικών μεταναστών από το Αφγανιστάν έπλεναν τα ρούχα τους σε παρακείμενο αρδευτικό κανάλι. Δεν είχαν περάσει παρά λίγα μόλις λεπτά, όταν κάποιοι, όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους, τους ζήτησαν να φύγουν από το χωράφι και να πάνε αλλού.
Οι Αφγανοί δεν υπάκουσαν και σε ελάχιστη ώρα το χωράφι έμοιαζε με «εμπόλεμη ζώνη». Κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, το χωράφι γέμισε αλλοδαπούς και έλληνες που κρατούσαν τσεκούρια, μαχαίρια και λοστούς, ενώ η «μάχη» δεν άργησε να ξεκινήσει…
Όταν έφθασε στο σημείο η Αστυνομία, αρκετοί ήταν αυτοί που ξεκίνησαν να τρέχουν στα διπλανά χωράφια και στα κανάλια για να ξεφύγουν ενώ δέκα από αυτούς συνελήφθησαν. Συνολικά, στα χέρια των αντρών του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας έπεσαν επτά αλλοδαποί από το Αφγανιστάν, ένας από το Μπαγκλαντές και δύο Έλληνες.
Και οι 10 συλληφθέντες ήταν τραυματισμένοι αλλά οι 4 από αυτούς ήταν σοβαρότερα και χρειάστηκε να διακομιστούν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια και οι δέκα άντρες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο στην Αμαλιάδα, ενώ αύριο, θα επισκεφτούν εκ νέου το Δικαστικό Μέγαρο.
«Μάχες»… συμμοριών!
Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο για την περιοχή της Μανολάδας, καθώς οι συμπλοκές μεταξύ ομάδων αλλοδαπών διαφορετικών εθνοτήτων έχει αρχίσει να παίρνει το τελευταίο διάστημα ανησυχητικές διαστάσεις.
Πριν λίγες μέρες, μια παρέα μεταναστών από το Μπαγκλαντές ξυλοφορτώθηκαν όταν πέρασαν από «σημείο» αλλοδαπών από το Αφγανιστάν, ενώ πολύ πρόσφατο είναι και το περιστατικό που σημειώθηκε στον δήμο Τραγανό με τον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού Βούλγαρου, ο οποίος ενεπλάκη σε καυγά με αφορμή τα υπαίθρια ντους που μοιράζονταν στον καταυλισμό τους μετανάστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία!
Από την άλλη πλευρά, πολλοί κάτοικοι της Νέας Μανολάδας έγιναν πριν από μερικούς μήνες μάρτυρες της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός οικονομικού μετανάστη από το Αφγανιστάν στο κέντρο του χωριού και σε ώρα αιχμής, ενώ η εγκληματικότητα στους κόλπους των οικονομικών μεταναστών οδήγησε πρόσφατα και στην απαγωγή ενός αλλοδαπού από την Αθήνα, ο οποίος μεταφέρθηκε σε διαμέρισμα της Βάρδας όπου βασανίστηκε άγρια και μετά πετάχτηκε από το παράθυρο στον δρόμο, όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν… λάθος άτομο!

Στάθης Πουλιάσης