9/9/10

O oπλοφόρος παρέσυρε αστυνομικό



Μεσημβρινές ώρες χθες, στο 26ο χλμ του Β.Ο.Α. ΚΡΗΤΗΣ, δίκυκλη μοτοσικλέτα κινούμενη με κατεύθυνση από Χανιά προς Ρέθυμνο και οδηγούμενη από 39χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 29χρονο ένστολο πεζό αστυνομικό και στην συνέχεια προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο οδηγός της μοτοσικλέτας και ο αστυνομικός. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας συνελήφθη για κατοχή και εμπορία όπλων και φυσιγγίων. Ειδικότερα, κατά τον χρόνο που αστυνομικοί της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Χανίων διενεργούσαν τροχονομικούς ελέγχους, ο παραπάνω οδηγός της μοτοσικλέτας δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης που του δόθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και στην προσπάθεια του να διαφύγει συγκρούστηκε και παρέσυρε τον αναφερόμενο αστυνομικό. Στην συνέχεια εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο οδηγός της μοτοσικλέτας και ο αστυνομικός οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων εκτός κινδύνου. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας συνελήφθη διότι σε σακίδιο πλάτης που έφερε μαζί του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χίλια εξακόσια φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm , δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων επτακοσίων εξήντα πέντε Ευρώ (5.765 €). Η προανάκριση για το τροχαίο ατύχημα ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας. Χανίων ενώ η αστυνομική έρευνα για τα κατασχεθέντα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για περαιτέρω διερεύνηση. Αφού εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθέντας διαμένει στο Ηράκλειο, ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και σε έρευνα που ενήργησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:



· Δύο χιλιάδες πεντακόσια είκοσι ένα (2521) φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων, πιστολίων και περιστρόφων διαφόρων διαμετρημάτων.



· Είκοσι πέντε (25) γεμιστήρες διαφόρων πολεμικών τυφεκίων και πιστολίων



· Έξι (6) κάννες πυροβόλων όπλων



· Μια ξιφολόγχη πολεμικού όπλου



· Ένας (1) ασύρματος βάσης, με τροφοδοτικό και μικρόφωνο



· Σαράντα δύο (42) ανταλλακτικές χειρολαβές πιστολίων και περιστρόφων



· Έξι (6) κοντάκια διαφόρων πολεμικών τυφεκίων και



· Δεκάδες άλλα ανταλλακτικά πολεμικών όπλων και πιστολίων



Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί μεσημβρινές ώρες σήμερα κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, με κατηγορούμενο τον συλληφθέντα, για εμπορία όπλων- ανταλλακτικών όπλων και φυσιγγίων.