24/12/10

Ο καιρός για την μέρα των Χριστουγέννων


Βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, καθώς και περιορισμένη ορατότητα λόγω της αυξημένης υγρασίας και των υψηλών συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης, περιμένουμε τα Χριστούγεννα. Χιόνια θα πέσούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά σε υψόμετρα μεγαλύτερα των 1400 μέτρων, ενώ πρόσκαιρες βροχές ενδέχεται να εκδηλωθοιύν στα κεντρικά ηπειρωτικά και στις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 8 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 15 στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 19 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23 - 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις στα νότια, ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις στα ανατολικά και βόρεια, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς με περαιτέρω εξασθένηση.

Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε τα Χριστούγεννα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς. Μέτριοι και κατά περιόδους στα ανοικτά ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, περιμένουμε τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.