16/12/10

Αυτοί δεν απέργησαν…


Πανεργατική ήταν η απεργία της Τετάρτης, αλλά κάποιοι έκαναν υπερωρίες. Οι διαρρήκτες και οι κλέφτες άλλωστε δεν έχουν επισήμως συνδικαλιστικό όργανο, δεν κολλάνε ένσημα, δεν έχουν πρόβλημα με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, παρά μόνο με την Αστυνομία.

Καλό τζίρο, έκαναν οι κλέφτες στη λαϊκή αγορά του Πύργου. Άρπαξαν τις τσάντες δύο γυναικών και μην τους είδατε. Σαν ανεμοστρόβιλος πέρασαν στις 11,30, όπως κατήγγειλαν τα θύματα, που δεν αντιλήφθηκαν τι συνέβη την στιγμή της κλοπής, αλλά ελάχιστα λεπτά αργότερα, οπότε και ήταν πλέον αργά.

Στην πρώτη περίπτωση μια 49χρονη «κλαίει» τα 700 ευρώ που είχε στην τσάντα της, μαζί με διάφορα προσωπικά έγγραφα (δίπλωμα, ταυτότητα, διαβατήριο, βιβλιάρια ΙΚΑ και τραπεζών). Στη δεύτερη, την ίδια ώρα μια 50χρονη μέσα στο συνωστισμό δεν κατάλαβε που της πήραν την τσάντα με 200 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα.


Εκτός πόλεων τα περιστατικά πάλι δεν ήταν λίγα. Στο Σώστι, οι κλέφτες «ρήμαξαν» εργοτάξιο εταιρίας. Πήραν μια ηλεκτροκόληση, έναν φορτιστή μπαταριών, και μια μπαλαντέζα, συνολικής αξίας 2.330 ευρώ.

Στο Χειμαδιό, οι κλέφτες άρπαξαν τα κατάλληλα εργαλεία για να πάνε για ελιές. Ένα ελαιοσυλλέκτη και δύο αλυσοπρίονα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ. Στην γειτονική Κουτσοχέρα, μπήκαν σε αγροτική αποθήκη από τη σκεπή (τα κεραμίδια φεύγουν εύκολα άμα δεν ανοίγει η πόρτα) και πήραν ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, ένα αλυσοπρίονο και ένα καζάνι (άμβικας) για την απόσταξη του τσίπουρου, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.


Στο Πελόπιο, οι κλέφτες έσπασαν το τζάμι παραθύρου για να μπουν σε ψησταριά και να πάρουν από την ταμειακή μηχανή 400 ευρώ.


Τέλος τρία άτομα σε δύο περιπτώσεις συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και χαπιών. Στην πρώτη δύο άντρες στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση Λαστεϊκών εντοπίστηκαν από την ΟΠΚΕ σε ΙΧΕ που επέβαιναν και κατείχαν δύο συσκευασίες με 3,2 και 0,8 γραμμάρια χασίς, ναρκωτικά χάπια και μια συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα άγνωστης ουσίας και προελεύσεως. Στη δεύτερη, ένας νεαρός άντρας στο Κέντρο Πηνείας βρέθηκε από την ΟΠΚΕ να κατέχει 2,5 γραμμάρια χασίς.

πηγή:http://www.iliatora.gr