4/12/10

Τα όπλα της ΣΕΧΤΑ


Στη φωτογραφία εικονίζονται τρία Καλάσνικοφ, επτά πιστόλια Glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, δύο πιστόλια Ζastava ανατολικής κατασκευής διαφoρετικών τύπων, ένα πιστόλι Βrowning, ένα πιστόλι Τοκάρεφ, ένα πιστόλι Smith Wesson Sigma (για το τελευταίο οι αστυνομικοί διατηρούν επιφύλαξη) και ένα περίστροφο 357 Μagnum που δέχεται σφαίρες 38 Special και για το οποίο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να αποφανθούν οριστικά αν είναι μάρκας Ζastava ή Smith Wesson. Στην τεχνική ανάλυση περιλαμβάνεται ειδική επισήμανση για τα φυσίγγια από κυνηγετικό όπλο που εικονίζονται δίπλα σε ένα από τα Καλάσνικοφ, χωρίς στη φωτογραφία να φαίνεται και το ίδιο το όπλο.
Το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων ενισχύει την άποψη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ότι το εικονιζόμενο οπλοστάσιο έχει σχέση αφενός με την αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009 και αφετέρου με το «σκοπευτήριο» του «Επαναστατικού Αγώνα» στην περιοχή του Κρεμαστού Λαγού στον Υμηττό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το συμπέρασμα για «το Καλάσνικοφ που εικονίζεται αριστερά στη φωτογραφία και δεν έχει κοντάκι». Αυτή η έλλειψη, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., «το καθιστά ασταθές στη χρήση του. O χρήστης ενός Καλάσνικοφ χωρίς κοντάκι δεν μπορεί να στοχεύσει εύκολα και ρίχνει κυκλικές βολές, όπως ακριβώς συνέβη με έναν από τους δράστες που γάζωσανμε τρία πάλι Καλάσνικοφ- το αστυνομικό τμήμα στην Αγία Παρασκευή. Οι βολές του έπεφταν σε όλη την πρόσοψη του κτιρίου» σημειώνουν.
Σημειώνεται ότι στο σκοπευτήριο του Υμηττού βρέθηκαν σφαίρες από Τοκάρεφ και περίστροφο 38 Special, όπλα που δεν είχαν βρεθεί σε καμία από τις οπλαποθήκες του «Επαναστατικού Αγώνα», αλλά εμφανίζονται τώρα στη φωτογραφία της «Σέχτας Επαναστατών». Τριανταοκτάρι περίστροφο υπήρχε και στην κατοχή του Λάμπρου Φούντα, όμως από τον βαλλιστικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκε ότι είχε ρίξει κάποια από τις σφαίρες που βρέθηκαν στον Υμηττό.