16/12/15

Η συμμορία με τα οικόπεδα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος επτά (7) ημεδαπών, πέντε (5) εκ των οποίων συνελήφθησαν στις 15-11-2015, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες σε βάρος ιδιοκτητών-πωλητών και υποψήφιων αγοραστών πολυτελών ακινήτων στο Ψυχικό και στη Βούλα. 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους συλληφθέντες:
α) ΠΕΝΤΑΡΑΚΗ Ασημίνα του Ελευθερίου και της Αργυρούς, που γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα
β) ΣΤΑΓΑΚΗ Μάριο του Ιωάννη-Παράσχου και της Γεωργίας, που γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα
γ) ΜΑΡΓΑΡΗ Ελένη του Χρήστου και της Ροζαλίας, που γεννήθηκε το 1978 στον Χολαργό
δ) ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο του Νικολάου και της Γεωργίας, που γεννήθηκε το 1957 στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης
ε) ΜΑΤΤΑ Γεωργία του Σταματίου και της Στεργιανής, που γεννήθηκε το 1931
Και τους αναζητούμενους:
στ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Σταύρο του Γεωργίου και της Μεταξίας, που γεννήθηκε το 1951
ζ) ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟ Γεώργιο του Σταύρου και της Γιαννούλας, που γεννήθηκε το 1962 στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα, της απλής συνέργειας σε απάτη, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης, ψευδούς καταμήνυσης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 2-6-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και στον εντοπισμό των αναζητουμένων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875200 και210-6875210 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.