13/8/10

Ναρκωτικά στην Μύκονο


Συνελήφθησαν, χθες στη Μύκονο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Γραφείου Ασφαλείας της Μυκόνου, δυο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 38 ετών αντίστοιχα, που κατοικούν προσωρινά στο νησί, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον 24χρονο ημεδαπό, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, βρέθηκε στη κατοχή του μικροποσότητα κοκαΐνης. Στην έρευνα που ακολούθησε στην προσωρινή κατοικία του, βρέθηκε ποσότητα 755 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Στο πλαίσιο της περαιτέρω αστυνομικής έρευνας και της προανάκρισης που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 24χρονος προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από τον 38χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη στη συνέχεια, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών σε ραντεβού που έκλεισαν. Στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα 7 gr κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 1350€, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.
Στη έρευνα που ακολούθησε στην προσωρινή κατοικία του 38χρονου, βρέθηκαν 18 gr κοκαΐνης εντός 18 ισόβαρων νάιλον συσκευασιών, μια ζυγαριά ακριβείας, 462 κενές συσκευασίες όμοιες με αυτές που ήταν συσκευασμένη η παραπάνω ναρκωτική ουσία, καθώς και έντυπο υλικό στο οποίο αναγραφόταν μεγάλα χρηματικά ποσά της τελευταίας τετραετίας.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Η έρευνα συνεχίζεται από το Α.Τ. Μυκόνου