31/1/11

Διακοπή και πάλι της δίκης με διορισμό νέων δικηγόρων

ΕΛΛΗ ΙΣΜΑΗΛΙΔΟΥ


Νέα διακοπή της δίκης των 9 κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι 18 δικηγόροι που αυτεπαγγέλτως διόρισε το δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη αρνήθηκαν όλοι το διορισμό τους, ενώ κάποιοι δεν εμφανίστηκαν καν στο δικαστήριο. Επικαλέστηκαν, για την άρνησή τους αυτή, το γεγονός ότι οι ίδιοι οι κατηγορεούμενοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν αποδέχονται τους δικηγόρους που διόρισε το δικαστήριο.

Στη διαδικασία δεν προσήλθαν οι 9 κατηγορούμενοι που κρατούνται προσωρινά, ενώ οι τρεις που είναι ακόμα ελεύθεροι προσήλθαν και δήλωσαν, για μια ακόμα φορά, ότι δεν αποδέχονται τους διορισμένους δικηγόρους και αποχώρησαν από τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι έχουν συνολικά διοριστεί 54 δικηγόροι από την προηγούμενη εβδομάδα και κανένας δεν έχει αποδεχτεί το διορισμό του.

Κατόπιν τούτων το δικαστήριο διόρισε αυτεπαγγέλτως τους αρχικούς δικηγόρους της επιλογής των κατηγορουμένων και διέκοψε τη συνεδρίαση για την Πέμπτη.

Ερώτημα αποτελεί πώς θα χειριστούν το διορισμό τους οι εν λόγω δικηγόροι, καθώς, όπως έχουν δηλώσει στο «Βήμα», έχουν εντολή από τους πελάτες τους να απέχουν από τη διαδικασία αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα να μην κρατούνται οι ταυτότητες όλων όσων παρακολουθούν τη δίκη.