14/2/11

Οι Ιταλοί "βάπτισαν" Άραβες τρομοκράτες στην Αθήνα

Πρώτη φορά έχουμε δει κοτζάμ "Άραβες τρομοκράτες" [;] αντί να κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική και να ανακρίνονται νυχθημερόν, να βρίσκονται στα κελιά της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Ας όψεται όμως η Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera που άνοιξε τον δρόμο για την προσαγωγή το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα του Παλαιστινιακής καταγωγής Λιβανέζου Γκαλέμπ Ταλέμπ, που φέρεται σύμφωνα με το ξένο δημοσίευμα να προετοίμαζε θεαματική επίθεση επί ελληνικού ή ευρωπαϊκού εδάφους. Όπως διέρευσε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για "λόγους ασφαλείας" οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν για εξέταση Γκαλέμπ Ταλέμπ ενώ ένας ακόμη συμπατριώτης του ο Μοχάμαντ Μούσα που θεωρούνταν ύποπτος και αυτός κατά την άποψη των Ιταλών, έχει ήδη συλληφθεί εδώ και καιρό καθώς βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας. Και οι δυο, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούνται στην Διεύθυνση Αλλοδαπών. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ σημείωναν πως «οι δυο Άραβες ήταν ήδη υπο παρακολούθηση από τις ελληνικές αρχές, αλλά από τις έως τώρα έρευνες δεν προκύπτει η πιθανότητα να προετοίμαζαν κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα».
Ο Γκαλέμπ πάντως έχει όλο το δικαίωμα -όπως ανέφερε στο Crimes on air κυβερνητικός αξιωματούχος - αν βρίσκεται παράνομα στην χώρα μας και για να μη κινηθούν διαδικασίες για την απέλαση του, να υποβάλει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου»

Η Corriere della Sera το Σάββατο πάντως ανέφερε πως ο Άραβας τρομοκράτης [;] Γκαλέμπ Ταλέμπ, είναι μέλος της οργάνωσης Φατάχ Αλ Ισλάμ και ετοιμάζει επίθεση είτε στην Ελλάδα, είτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Μιλάνου, ο συγκεκριμένος νεαρός τρομοκράτης είναι μέλος της λιβανέζικης οργάνωσης Φατάχ Αλ Ισλάμ, η οποία θεωρείται πολύ κοντινή στην Αλ Κάιντα και τονίζει ότι έχει «υπό τις εντολές του», σειρά εξτρεμιστών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Πριν από τον Γκαλέμπ Ταλέμπ, σημείο αναφοράς της «Φατάχ Αλ Ισλάμ» στην Αθήνα -σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου- ήταν ο Μοχάμαντ Μούσα, ο οποίος, όμως, «αντικαταστάθηκε» από τον Ταλέμπ το 2009. Ο Μούσα όμως έχει ήδη συλληφθεί στη χώρα μας όπου και κρατείται, και αναμένεται να απελαθεί για παράνομη είσοδο.