19/2/11

Οι Βούλγαροι έκλεβαν απ' όλα

Εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, δύο κλοπές σε βάρος πολιτών στο Ρέθυμνο, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων παθόντων, ύστερα από την ανεύρεση και κατάσχεση πλήθους κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία. Σε βάρος δύο (2) υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 46 και 36 ετών αντίστοιχα, που σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα κατηγορούνται γι αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας και αντίστοιχων προανακρίσεων που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, για κλοπές – διαρρήξεις που έχουν διαπραχθεί τον τελευταίο καιρό στο Νομό Ρεθύμνου, αστυνομικοί εντόπισαν στην πόλη του Ρεθύμνου τους δύο (2) δράστες και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Στην κατοχή τους, αλλά και σε έρευνα που έγινε στην οικία τους και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Εξήντα (60) κινητά τηλέφωνα και τρία (3) Bluetooth κινητών
  • Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop)
  • Πέντε (5) ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
  • Δύο (2) βιντεοκάμερες
  • Διάφορα χρυσά κοσμήματα
  • Ένα (1) δημοσιογραφικό κασετόφωνο
  • Διάφορα ελληνικά και ξένα χαρτονομίσματα προερχόμενα από συλλογή.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ( Laptop ) και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων παθόντων, στο πλαίσιο των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί στην κατοχή των δύο Βούλγαρων δραστών, καθώς και στην εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων κλοπών – διαρρήξεων. Όσοι πολίτες έχουν υποστεί κλοπή σε σχέση με το είδος των παραπάνω αντικειμένων καλούνται να προσέλθουν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου για αναγνώριση των κλοπιμαίων.