16/2/11

Κρατική Ασφάλεια ή αλλιώς η "Ωραία κοιμωμένη"












Γράφει ο βασίλης χήτος




ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗN MARFIN

Πίσω από τον πηχιαίο τίτλο της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, κρύβεται το παραμυθάκι με την "Ωραία κοιμωμένη" τη βασιλοπούλα που την καταράστηκε η κακιά μάγισσα επειδή τη ζήλευε, και την καταδίκασε να κοιμάται για 100 χρόνια. Μόνο που στην περίπτωσή μας αυτήν την υπηρεσία δεν την κυνηγούν μάγισσες, αλλά τα φαντάσματα από τους τρείς αθώους νεκρούς υπαλλήλους στην τράπεζα της Marfin της οδού Σταδίου, που τους έπνιξαν σαν τα ποντίκια. Και όσοι σώθηκαν κρεμάστηκαν από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου για να πάρουν ανάσα. Το περιστατικό της φρίκης συνέβη στις 5 Μαΐου του 2010. Τι και αν υπήρχαν ερασιτεχνικά βίντεο, τι και αν υπήρχαν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, οι δολοφόνοι δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ.


ΚΑΤΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Παραμονές των δημοτικών εκλογών στον Άγιο Παντελεήμονα ο υποψήφιος περιφεριάρχης Αλέκος Αλαβάνος δέχεται επίθεση με γιαούρτια στα σκαλιάτης εκκλησίας. Το γιαούρτωμα καταγράφεται on camera αλλά η Κρατική Ασφάλεια εξιχνιάζει την υπόθεση μετά από μήνες, στις9 Φεβρουαρίου. Και δεν μιλάμε για κουκουλοφόρους, αλλά για πέντε κατοίκους της περιοχής, ανάμεσά τους κάτι κούσαλα, δυο γυναίκες και έναν 16χρονο.


ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ


Στις 15 Δεκεμβρίου ο αφελής Κωστής Χατζιδάκης έχει τη φαεινή ιδέα να διασχίσει την οδό Πανεπιστημίου εν μέσω πορείας. Το μπερντάκι που έφαγε το είδατε όλοι στις κάμερες. Τι απέγινε άραγε η δικογραφία;




ΤΟ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΕΒΑ

Αφήσαμε για το τέλος την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, της καθαρίστριας που οι "μπράβοι" της νύχτας τύφλωσαν με βιτριόλι, επειδή η γυναίκα ως συνδικαλίστρια κατείγγειλε το Νταχάου με τις εταιρείες που εκμεταλεύονται δημόσιους οργανισμούς. Η αστυνομία είναι περήφανη απ' αυτήν την εικόνα, με την σακατεμένη εργάτρια? Ο Χρυσοχοΐδης το έφερε βαρέως που έφυγε από το υπουργείο και δεν αποκαλύφθηκαν οι δράστες που επικυρήχθηκαν με χρηματική αμοιβή 1.000.000 ευρώ. Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, η αμοιβή αυτή θα δίδονταν σε όσους πολίτες συμβάλλουν στην αποκάλυψη, εντοπισμό και σύλληψη των δραστών. Με την απόφαση αυτή -όπως είχε ανακοινωθεί- υλοποιείται η υπόσχεση που είχε δώσει πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δηλώνοντας ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες του ειδεχθούς και φρικαλέου αυτού εγκλήματος». Η απόπειρα κατά της Κ. Κούνεβα η οποία νοσηλεύτηκε μήνες και με εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα υγείας στο νοσοκομείο, είχε σημειωθεί στις 23.12.2008, δεκαοχτώ λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στα Πετράλωνα. Περαιτέρω ανάκριση για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα είχε διαταχθεί μάλιστα και με βούλευμά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Οι δικαστές του συμβουλίου είχαν κρίνει ότι η υπόθεση δεν πρέπει να μπει στο αρχείο, αλλά αντίθετα να συνεχιστεί η έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης που δέχθηκε το Δεκέμβριο του 2008 η Κωνσταντίνα Κούνεβα με καυστικό υγρό που είχε ρίξει άγνωστος στο πρόσωπό της. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητά επίσης, στο πλαίσιο της ανάκρισης, να καταθέσει και η ίδια η παθούσα ώστε να εισφέρει στην έρευνα όσα περισσότερα στοιχεία μπορεί. Και μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που από την πρώτη στιγμή χρεώθηκε να καθήσουν στο σκαμνί οι ένοχοι, εδώ και κάτι μήνες ηγείται της Κρατικής Ασφάλειας, της υπηρεσίας που πλέον προκαλεί ΣΟΚ και ΧΑΟΣ!