27/2/11

Στην Κρήτη με γερμανικό C160 οι εγκλωβισμένοι Έλληνες από τη Λιβύη

Στην αεροπορική βάση της Σούδας μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C-160 της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας οκτώ Έλληνες και έντεκα Κύπριοι που είχαν αποκλειστεί σε απομακρυσμένη περιοχή της Σαχάρας, στα νότια της Βεγγάζης.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τόσο των εν λόγω Ελλήνων και Κυπρίων αλλά και Γερμανών και άλλων πολιτών ευρωπαϊκών κρατών, συντονίστηκε από τη γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι οκτώ Έλληνες και οι έντεκα Κύπριοι που εργάζονται για κυπριακή κατασκευαστική εταιρία στην περιοχή Τζάλου της Λιβύης,μεταφέρθηκαν αμέσως στο πολιτικό αεροδρόμιο χανιων και με προγραμματισμένες πτήσεις της AEGEAN αναχώρησαν στις 20.45 για την Αθήνα.

Επισημαίνεται ότι δύο ακόμη Έλληνες πολίτες μεταφέρθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από την Τρίπολη στο Βουκουρέστι, όπου παρελήφθησαν από στελέχη της εκεί ελληνικής Πρεσβείας και επέστρεψαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί, και η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε όποιον Έλληνα πολίτη ή ομογενή παραμένει στη Λιβύη.

Πηγή:cretalive