Η παρουσία της κέντρισε τα βλέμματα του κόσμου, καθώς η κυρία που τους βοηθούσε στην επιλογή των δώρων δεν ήταν άλλη από την κυρία Χριστίνα Βαληνάκη, σύζυγο του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Βαληνάκη. Η δικηγόρος, που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας με την αναφορά του ονόματός της στο παραδικαστικό κύκλωμα, προκάλεσε την έκπληξη του πλήθους όταν την είδαν να επιτελεί κοινωνικό έργο.
Λίγοι πάντως πρόσεξαν το ακριβό της γούστο, αφού η κυρία Βαληνάκη μπορεί να βρισκόταν σε ρόλο εθελόντριας, πλην όμως δεν περιορίστηκε στην ερυθρόλευκη στολή. Φόρεσε σκουλαρίκια αξίας 5.000 ευρώ και ένα χρυσό ρολόι Vacheron Constantin αξίας 23.000 ευρώ, το οποίο έλαμπε στο αριστερό της χέρι.
Για να θυμηθούμε όμως από ρεπορτάζ της Δέσποινας Μπρούσαλη [Το Βήμα] το ιστορικό της κυρίας Βαληνάκη, τότε που κατέθετε νύχτα και από την πίσω πόρτα στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά.
Τότε που το όνομα της ενεπλάκη στο μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα και βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», ως συνεργάτιδα του Σάκη Κεχαγιόγλου και ήταν βέβαιο ότι η σύζυγος του κυρίου υφυποργού, αργά ή γρήγορα θα προκαλούσε την προσοχή όλων. Αλλωστε η κυρία Βαληνάκη είχε αναμειχθεί στον χειρισμό υποθέσεων οι οποίες είχαν ελεγχθεί ή επρόκειτο να ελεγχθούν στο πλαίσιο της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα, με ιδιαίτερη αναφορά στα σοκολατάκια "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" και στην αντιδικία του επιχειρηματικού ζεύγους. Τελικά η σύζυγος του υφυπουργού Εξωτερικών πολύ προτού κληθεί ως μάρτυρας από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Σανιδά βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος. Αιτία ήταν το... ενδιαφέρον που έδειξε για εκείνη και τη μη δίωξή της ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ο οποίος με τρεις μηνύσεις του εγκαλούσε τον εφέτη ανακριτή Ιωάννη Σίδερη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Οπως υποστήριξε, κατέστησε τον ίδιο, τον Σάκη Κεχαγιόγλου αλλά και άλλους συνεργάτες του γραφείου του κατηγορουμένους, ενώ αντιθέτως έθεσε την κυρία Βαληνάκη στο ανακριτικό «απυρόβλητο». Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης, που τότε κρίθηκε προφυλακιστέος και για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα, ζητούσε στη μήνυσή του εκτός από τη δίωξη του κ. Σίδερη και αυτήν της κυρίας Βαληνάκη, για ηθική αυτουργία στις πράξεις του εφέτη ανακριτή.
H αλήθεια είναι ότι από τις δύο υποθέσεις στις οποίες ο Ιάκωβος Γιοσάκης επικαλούνταν στη μήνυσή του πως παρέστη ως συνήγορος η κυρία Βαληνάκη ο εφέτης ανακριτής είχε διερευνήσει μόνο αυτήν που αφορά την αποφυλάκιση του υπόδικου γιατρού Γιώργου Ζορνατζή, καθώς η άλλη βρισκόταν εκείνη την εποχή ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Γιώργος Σανιδάς.
Ο τρόπος που δρούσαν τα πρωταγωνιστικά στελέχη του κυκλώματος περιγράφεται ανάγλυφα από τον εισαγγελικό λειτουργό στην υπόθεση του νευροχειρουργού του Τζανείου Νοσοκομείου Γιώργου Ζορνατζή, ο οποίος το 2003 ήταν προφυλακισμένος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επειδή «επί δύο χρόνια έριχνε στον καφέ δύο συναδέλφων του το φάρμακο Dormicum,που είναι ισχυρό κατασταλτικό του νευρικού συστήματος και σε συνδυασμό με άλλο κατασταλτικό μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο». Σύμφωνα με τις καταθέσεις δικαστών, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης του νευρολόγου, είχε υποστηρίξει ότι για την ευνοϊκή μεταχείριση του πελάτη του ενδιαφέρονταν «υψηλά πρόσωπα από τον δικαστικό χώρο και από την Εκκλησία», επισημαίνοντας μάλιστα με νόημα ότι η τότε συνεργάτις του στο δικηγορικό γραφείο του ήταν η σύζυγος του γνωστού στελέχους της ΝΔ και μετέπειτα υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ι. Βαληνάκη , Χριστίνα. Με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις κατάφερε τελικά να αποφυλακίσει τον Ζορνατζή μόλις στη θέση της ανακρίτριας που τον είχε στείλει στον Κορυδαλλό ανέλαβε, λόγω θερινών διακοπών, άλλος δικαστής.
Στην υπόθεση Ζορνατζή, ο εφέτης ανακριτής είχε πράγματι απαγγείλει σχετικές κατηγορίες σε εμπλεκομένους, όπως ο Σάκης Κεχαγιόγλου, αλλά όχι σε βάρος της κυρίας Βαληνάκη. Και αυτό διότι τη σχετική αίτηση αποφυλάκισης είχε συντάξει και υπογράψει ο Σάκης Κεχαγιόγλου. Ετσι, κατά τον ανακριτή, ο ρόλος της Χριστίνας Βαληνάκη ήταν διεκπεραιωτικός, καθώς περιορίστηκε μόνο στην κατάθεση του δικογράφου, όπως άλλωστε είχε προκύψει από την υπογραφή της στην έκθεση εγχειρίσεως. Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Σίδερης έκρινε πως δεν χρειάζεται να καλέσει την κυρία Βαληνάκη για την υπόθεση αυτή ούτε καν με την ιδιότητα της μάρτυρος, καθώς από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του δεν διασταυρωνόταν αξιόποινη εμπλοκή της κυρίας Βαληνάκη. Την κάλεσε όμως τότε ο κ. Σανιδάς, ο οποίος ερευνούσε αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της κυρίας Μαρίας Κεστέκογλου, διευθύνουσας συμβούλου της σοκολατοποιίας «Λεωνίδας», κατά του Αναστασίου Μπιζάκη. Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης η Χριστίνα Βαληνάκη είχε παραστεί ως συνήγορος της κυρίας Κεστέκογλου, ενώ πρόεδρος ήταν η καταζητούμενη πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία, η οποία ανέβηκε στην έδρα αντικαθιστώντας συνάδελφό της και η οποία έκανε καθ' ολοκληρίαν δεκτή την αίτηση της κυρίας Κεστέκογλου.