31/3/11

Το Μονακό τους έφερε κοντά

 Nα και μια ευχάριστη είδηση. Με τον Αρχηγό Αστυνομίας του Μονακό κ. Andre Muhlberger , συναντήθηκε σήμερα  ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, στο πλαίσιο της επίσημης διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.
Η επίσκεψη του Αρχηγού της Αστυνομίας του Μονακό πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων των δύο Αστυνομικών Σωμάτων για την αναβάθμιση και ενδυνάμωση της αστυνομικής συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα και ανταλλάχθηκαν απόψεις σε ζητήματα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και κυρίως του οικονομικού εγκλήματος και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, προστασίας επίσημων προσώπων, ασφαλής διεξαγωγής μεγάλων εκδηλώσεων (αθλητικών, πολιτιστικών κ.λπ.) και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασε στον ομόλογο του τη νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Η παρουσίαση εστιάστηκε κυρίως σε ότι αφορά την οργάνωση, το ρόλο, την αποστολή και τους στόχους της Οικονομικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση εγκλημάτων κατά της εθνικής οικονομίας ή σε βάρος των οικονομικών του Δημοσίου, ιδίως με τη μορφή του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς επίσης και στην νέα δομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.