18/3/11

Ο "πειρατής" της Ρόδου

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίσθηκε στη Ρόδο, δικογραφία σε βάρος 35χρονου  για ... πειρατεία. Ο 35χρονος  είχε συλληφθεί και στις 3-2-2010, από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Ρόδο, για την ίδια παράνομη δραστηριότητα.
Ειδικότερα, από την εταιρεία «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΙΣ (MULTICHOICE) ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», υποβλήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων χρηστών Διαδικτύου (ΙΝΤΕΡΝΕΤ), οι οποίοι λειτουργώντας σαν ομάδα και χρησιμοποιώντας ως διακομιστές (server) αποκωδικοποιητές (Dreambox / Tecview) του τηλεοπτικού δορυφορικού σήματος της Εταιρείας, με «φορτωμένους» με ειδικό παράνομο λογισμικό, διένειμαν παράνομα, μέσω διαδικτύου, τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης της ανωτέρω εταιρείας σε τρίτα άτομα, αντί χρηματικού ποσού.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι ανωτέρω παράνομες υπηρεσίες προσφέρονταν σε χρήστες, έναντι χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της μηνιαίας συνδρομής για το μπουκέτο NOVA, πράξεις που οδηγούν στην απώλεια κερδών τόσο για την εγκαλούσα εταιρία όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο (απώλεια ΦΠΑ και ποσοστού από υφιστάμενη σύμβαση μεταξύ των δύο μερών) .
Κατά τη διενέργεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.
  •  Δύο (2) δικτυακοί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές.
  •  Μία (1) συσκευή σύνδεσης στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ .
  •  Ένας (1) φορητός Η/Υ από την επιτόπια έρευνα του οποίου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αρχεία για τον παράνομο προγραμματισμό.
  •  Ένας (1) δορυφορικός δέκτης .
Η οικονομική ζημία που έχει υπολογιστεί για τις παραπάνω παράνομες πράξεις, κατ’ εκτίμηση της εγκαλούσας εταιρίας, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των -189.600- ευρώ.