19/3/11

Ανάληψη για τον εμπρησμό στον Α. Λοβέρδο

H οργάνωση "Eπαναστατική Αελευθερωτική δράση, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου.

"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου στις 18 Μάρτη.

Ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι ένας από τους προβεβλημένους εκφραστές της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η άρχουσα τάξη ενάντια σε όλους τους προλετάριους. Στο παρελθόν ως υπουργός εργασίας είχε αναλάβει την επιβολή σκληρών όρων εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζόμενων υλοποιώντας τις πολιτικές του Μνημονίου και της κυβέρνησής του. Σήμερα, ως υπουργός υγείας προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και είναι υπεύθυνος για τον αποκλεισμό χιλιάδων ανθρώπων από τη στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη. Ο κυνικός αυτός εξουσιαστής είχε το θράσος και τη χυδαιότητα να ζητήσει 100.000 ευρώ για τα νοσήλεια όσων από τους 300 απεργούς πείνας μετανάστες εργάτες χρειάστηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία με προβλήματα υγείας.

Οι αντικοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του κράτους και του καπιταλισμού που οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια και την εξαθλίωση προς όφελος των πολιτικά και οικονιμικά ισχυρών.

Η αντιπαράθεση με την επίθεση της κρατικής και καπιταλιστικής δικτατορίας είναι υπόθεση του κάθε καταπιεσμένου, του κάθε εκμεταλλευόμενου. Η συλλογική μας κίνηση ενάντια στους δυνάστες μας είναι η μόνη εφικτή προοπτική για την ανατροπή των σχεδιασμών τους. Το δίλλημα που έχουμε μπροστά μας είναι Αγώνας ή Παράδοση. Αγώνας για την απελευθέρωσή μας από τα δεσμά της εξουσίας ή παράδοση της ζωής μας στην παθητικότητα, την αλλοτρίωση και την υποταγή. Η συμβολική επίθεση σε έναν από τους επικεφαλής της καθεστωτικής λαίλαπας είναι κομμάτι των σκληρών αγώνων που δίνουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι: όπως οι διαδηλωτές των μαζικών πορειών, οι κάτοικοι της Κερατές στα μπλόκα τους, οι απεργοί εργάτες. Η σκέψη μας και η δράση μας καθορίζεται και εμπλουτίζεται από τις εξεγέρσεις εκατομμυρίων απόκληρων σε όλο τον κόσμο, με πιο πρόσφατες αυτές της βόρειας Αφρικής. Αποκτά σημασία και προοπτική στο βαθμό που συνδέεται με τις αγωνίες, τις επιθυμίες, τις ανάγκες και την αποφασιστικότητα της τάξης μας.

Κάθε ενέργεια κρίνεται από τη στόχευσή της και το περιεχόμενο που τη συνοδεύει. Η σύνδεσή της με τις υπαρκτές κοινωνικές αντιστάσεις καθορίζει και την αποτελεσματικότητά της. Οι παραληρηματικές και αυτοαναφορικές διακηρύξεις και οι ελιτίστικες αντικοινωνικές ρητορείες δεν προσφέρουν στον απελευθερωτικό αγώνα, αντίθετα αποκόπτουν τα μέσα από το σκοπό, ευτελίζοντάς τα.

Η ολομέτωπη επίθεση της κυριαρχίας έχει ως βασικό άξονα της υλοποίησής της τη βία, την καταστολή και τον κοινωνικό έλεγχο. Οι τρομονόμοι, η ασφυκτική αστυνομοκρατία, η ποινικοποίηση των αντιστάσεων και η κατασυκοφάντηση κάθε αγώνα από τα ΜΜΕ και οι απροκάλυπτες κατασταλτικές μεθοδεύσεις ενάντια σε αγωνιστές και αγωνίστριες διαμορφώνουν τις συνθήκες ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που χτίζεται πάνω στην απόπειρα εξόντωσης των πολιτικών του αντιπάλων. Ενάντια σε αυτό το καθεστώς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αναρχικό Άρη Σειρηνίδη που δικάζεται αυτές τις μέρες με ένα σαθρό και κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Στον αναρχικό Χρήστο Πολίτη που η προφυλάκισή του βασίζεται σε ένα ευφάνταστο σενάριο της Αντιτρομοκρατικής. Στους φυλακισμένους αναρχικούς Σαράντο Νικητόπουλο, Βαγγέλη Σταθόπουλο, Χριστόφορο Κορτέση που διώκονται με μόνο "στοιχείο" τις φιλικές και συντροφικές τους σχέσεις. Στους αγωνιστές  Κώστα Γουρνά, Πόλα Ρούπα, Νίκο Μαζιώτη που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στον Επαναστατικό Αγώνα.

Να εντείνουμε με κάθε μέσο τις προσπάθειές μας για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού και ταξικού μετώπου ενάντια στους πολιτικούς και οικονομικούς ηγεμόνες, για τη συγκρότηση ενός συλλογικού οράματος ελευθερίας".

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση

Μάρτης 2011