6/4/11

Αποφυλακιστήριο για 3 μέλη του "Επαν. Αγώνα"


Ο Χ. Κορτέσης
Ο Σαράντος Νικητόπουλος
Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος
Αποφυλακίζονται με βούλευμα του συμβουλίου εφετών τρεις από τους έξι προσωρινά κρατούμενους, κατηγορούμενους για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" την πολιτική ευθύνη του οποίου έχει αναλάβει ο Νίκος Μαζιώτης.
Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του αριθμός 807/2011 διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των Χριστόφορου Κορτέση, Ευάγγελου Σταθόπουλου και Σαράντου Νικητόπουλου, με την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ παρατείνει την κράτηση του Νίκου Μαζιώτη, της συντρόφου του Παναγιώτας Ρούπα και του Κώστα Γουρνά.
Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Χριστόφορος Κορτέσης και ο Ευάγγελος Σταθόπουλος υποχρεώνονται στην καταβολή χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ ο καθένας, τους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και υποχρεώνονται να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
Στον Σαράντο Νικητόπουλο δεν επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση αλλά μόνο οι άλλοι δύο περιοριστικοί όροι.

Σας παρουσιάζουμε και τις δυο ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ  που είχαν γίνει πέρυσι τον Απρίλιο για την εξάρθρωση του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

«Στο πλαίσιο των εντατικών ερευνών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, ανακοινώνεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στις 10-4-2010 οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας προέβησαν σε προσαγωγές ατόμων και κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικά στοιχεία
Την επομένη ημέρα [11-4-2010] η ΕΛ.ΑΣ ανακοινώνει φωτογραφίες και ονόματα:
«Με βάση τα στοιχεία, που προέκυψαν από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν συλληφθεί και θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για συμμετοχή στη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» οι εξής:
  • ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39.
  • ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41
  • ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32
  • ΚΟΡΤΕΣΗΣ Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31
  • ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32
  • ΓΟΥΡΝΑΣ Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ευρημάτων, τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Ενδεικτικά στην οικία των συλληφθέντων Νικόλαου ΜΑΖΙΩΤΗ και ΡΟΥΠΑ Παναγιώτας στα Καλύβια Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης.  Επιπλέον βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες ».