4/4/11

Ταξίδι υπό όρους

Για οικογενειακούς ή σοβαρά προσωπικούς λόγους το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σχετική εγκύκλιό του, επέτρεψε την κατ’ εξαίρεση πραγματοποίηση ενός ταξιδιού στις χώρες καταγωγής τους, για τους κατόχους βεβαιώσεων εξάμηνης αναβολής απομάκρυνσης, που προβλέπονται στον νεο  Ν. 3907/2011 και έχουν εκδοθεί μέχρι την 15 Μαρτίου 2011. Ο κ. Παπουτσής δηλαδή άναψε το πράσινο φως για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους Αφγανοί ή Πακιστανοί, που προσωρινά τους έχει χορηγηθεί η εξάμηνη παραμονή στην χώρα μας,  μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους για άδεια παραμονής μακροχρόνιας διάρκειας.
Η ευχέρεια αυτή παρέχεται υπό την προϋπόθεση ότι οι κάτοχοι των βεβαιώσεων αυτών θα δηλώσουν εκ των προτέρων την πρόθεσή τους να ταξιδέψουν στη χώρα καταγωγής τους, στην αρμόδια αρχή που εξέδωσε την απόφαση αναβολής απομάκρυνση ή σε άλλη αρμόδια αρχή για θέματα αλλοδαπών.
Επίσης, στους κατόχους των ως άνω βεβαιώσεων παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης ταξιδιού στην χώρα τους, για άκρως εξαιρετικούς λόγους, που σχετίζονται με σοβαρό ζήτημα υγείας προσώπου της οικογένειάς τους, ύστερα από έγκριση της αρμόδιας αρχής που εξέδωσε την απόφαση αναβολής απομάκρυνσης. Στην περίπτωση αυτή, η σχετική αίτηση υποβάλλεται είτε στην αρμόδια αρχή έκδοσης της απόφασης αναβολής είτε σε άλλη αρμόδια αρχή για θέματα αλλοδαπών, η οποία υποχρεούται να τη διαβιβάσει αμέσως στην αρχή έκδοσης για έγκριση.