1/4/11

Βίοι παράλληλοι στο "αντάρτικο"




O Γ. Νικολόπουλος, ο Δ. Μπολάνο και ο Χ.Τσάκαλος

Απο τον Διονύση Βυθούλκα

Επιστολή στην οποία εξηγούν για ποιο λόγο εντάχθηκαν στο «αντάρτικο πόλης» και συμμετείχαν στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έστειλαν μέσα από τις φυλακές πέντε εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση και συγκεκριμένα οι Ολγα Οικονομίδου, Γιώργος Πολύδωρας, Γιώργος Νικολόπουλος, Δαμιανός Μπολάνο και Χρήστος Τσάκαλος. Μάλιστα «υπογράφουν» ως «μέλη του πυρήνα φυλακισμένων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην επιστολή, η οποία αναρτήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε ιστοσελίδα, αναφέρονται και σε επιθέσεις που έχουν γίνει σε ένδειξη αλληλεγγύης υπέρ τους, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Οι επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς από συντρόφους ζεσταίνουν τις καρδιές μας, σπάζοντας τον πάγο της απομόνωσης και της αιχμαλωσίας που θέλουν να μας επιβάλλουν. Στέλνουμε τον πιο θερμό χαιρετισμό μας σε όλες τις αναρχικές -εμπρηστικές ομάδες και στο Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, που θα συνεχίσουμε να προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί είμαστε αμετανόητα συνένοχοι στο ίδιο έγκλημα της λυσσασμένης αναζήτησης για ελευθερία».

Πριν από τα ονόματα των «συγγραφέων» της επιστολής υπήρχαν τα: «Ζήτω η Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».

Σημειώνεται ότι η επιστολή αναρτήθηκε περίπου 16 ώρες μετά την εξουδετέρωση παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου που εντοπίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και εκτιμάται πως, βάση της συνδεσμολογίας, εστάλη από την FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), προφανώς σε ένδειξη συμπαράστασης στους προφυλακισμένους για την συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ωστόσο αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναμένουν σήμερα, Παρασκευή, τα αποτελέσματα από την εργαστηριακή έρευνα των υπολλειμμάτων του μηχανισμού προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να «δείχνει» τον αποστολέα.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάλογες βομβιστικές επιθέσεις κυρίως σε στόχους που σχετίζονται με τις δικαστικές αρχές, αλλά πιθανώς και σε ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό, να συνεχιστούν όσο διαρκεί η δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».


Σε αυτές τις συνθήκες συστήνεται από τις αρχές σε όλες τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα στα ταχυδρομεία και στις εταιρείες ταχυμεταφορών το προσωπικό που παραλαμβάνει την αλληλογραφία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να ειδοποιούν αμέσως την Αστυνομία σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιο ύποπτο δέμα [tovima.gr].