30/4/11

Ναρκωσυλλήψεις σε Δελβινάκι και Τρίκαλα

Στη διασταύρωση Παρακαλάμου της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κακαβιάς αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου...
και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνέλαβαν έναν Έλληνα (38 ετών) και πέντε αλλοδαπούς, υπήκοους Αλβανίας, (27, 27, 30, 41 και 34 ετών αντίστοιχα), για παράβαση των Νόμων Περί Ναρκωτικών και Περί Όπλων.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου εντόπισαν ένα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Το όχημα ακινητοποιήθηκε και διενεργήθηκε σε αυτό αστυνομικός έλεγχος. Εντός του οχήματος, που οδηγούσε ο ημεδαπός, βρέθηκαν δύο σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους είκοσι εννέα και μισό (29,5) κιλών περίπου και ένα πυροβόλο όπλο τύπου KALASHNIKOV με γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων (29 φυσίγγια), τα οποία είχε προμηθευτεί από άγνωστο άτομο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και θα τα μετέφερε στα Τρίκαλα. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενήργησε τοι Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων, επέβαιναν σε δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα και ενεργούσαν ως προπομποί του ανωτέρω οχήματος.
Την 11.45΄ ώρα της ιδίας ημέρας (29-04-2011) αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων μετέβησαν στα Τρίκαλα και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών συνέλαβαν τρεις ακόμα αλλοδαπούς οι οποίοι επέβαιναν σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο και θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά και το όπλο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα ναρκωτικά, το όπλο μετά των φυσιγγίων και τέσσερα (4) οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.