26/5/11

Δολοφονήθηκε 15χρονος μαθητευόμενος της Μπαρτσελόνα


Σοκ στην Αργεντινή, με τη δολοφονια 15χρονου ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της Σαν Λορέντσο, ο οποίος έχει περάσει ως εκπαιδευόμενος και από την Μπαρτσελόνα.

Ο νεαρός μέσος Σεμπάστιαν Βίγια μαχαιρώθηκε θανάσιμα τα ξημερώματα της Κυριακής (23/05) και σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα της Αργεντινής "Ole", ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής σε νυχτερινό κέντρο της γειτονιάς του, Χοσέ Πας. Ο νεαρός ενεπλάκη σε καυγά και στη συνέχεια καταδίωξε τα άτομα που του επιτέθηκαν 2 τετράγωνα πιο μακριά, όπου μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.


Τέσσερις άτομα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για τη δολοφονία του Βίγια, ενώ έχει δημιουργηθεί ήδη μία σελίδα στο Facebook από τους φίλους και την οικογένειά του στην οποία απαιτούν δικαιοσύνη.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι δεσμοί της οικογένειας με τα "κοράκια" είναι πολύ ισχυροί, αφού ο μεγαλύτερος αδερφός του θύματος, Μαριάνο, ήταν παίκτης τους μέχρι πέρυσι, ενώ ο δίδυμος αδερφός του Σεμπάστιαν, Λεάντρο, ανήκει και αυτός στις ακαδημίες του συλλόγου.


Ο Βίγια είχε δοκιμαστεί από την "τροφοδότρια" ομάδα της Μπαρτσελόνα στο Μπουένος Άιρες, και είχε φορέσει την "μπλαουγκράνα" φανέλα πριν μία εβδομάδα στο τουρνουά "Copa Nike".