20/5/11

Bιομηχανία αντιγραφής θεμάτων


Ηλεκτρονική αντιγραφή θεμάτων αποκαλύφθηκε στο Α’ Λύκειο Γαλατσίου. Με  SMS   45χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κατηγορείται πως  μέσω κινητού τηλεφώνου έστελνε τις απαντήσεις των πανελλαδικών στους μαθητές του. Την υπόθεση διερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη [φωτο].

Το φροντιστήριο αφού λάμβανε και επεξεργαζόταν τα θέματα μέτα  τις 09.00 το πρωί, μετά έστελνε  κυρίως με sms ή με e-mail τις απαντήσεις στα κινητά τηλέφωνα των μαθητών. Το συγκεκριμένο φροντιστήριο έκανε μάθημα σε περίπου 400 μαθητές και οι «Χάκερ» αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σαρώνουν όλα τα ίχνη για να διαπιστώσουν πόσοι μαθητές έλαβαν από το συγκεκριμένο φροντιστήριο έτοιμες τις απαντήσεις.
Όπως αποκαλύφθηκε  μαθητής στο Γαλάτσι έστειλε από τις  τουαλέτες  μέσω του κινητού του  τις ερωτήσεις στον ιδιοκτήτη του φροντηστηρίου.
Για το θέμα ο υφυπουργός παιδείας Ι. Πανάρετος δήλωσε  ότι "οι πανελλήνιες εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο. Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσής τους, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, οδηγείται στον εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του. Πριν από δύο ημέρες διαπιστώθηκε ότι δίδονταν λύσεις των θεμάτων του μαθήματος των Αρχών Διοίκησης σε ένα μαθητή. Να σημειωθεί ότι τα θέματα είχαν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο στις 9.35, ενω το μήνυμα προς τον μαθητή ήταν στις 10.4΄."
Η προανάκριση διενεργείται ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.