5/5/11

Υπομείνατε...


 Στο ... ακουστικό άφησε ο Χρήστος Παπουτσής τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας, για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των περίπου 2.000 Ασιατών και Αφρικανών λαθρομεταναστών  που έχουν κατασκηνώσει στο δάσος του Λαδοχωρίου, απέναντι από το λιμάνι, όπου δένουν τα πλοία για την Ιταλία. 
Ο υπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι φύλαξης και εξήγησε στη Βουλή τους λόγους: "Όμως η απάντηση σε όλα αυτά τα θέματα είναι ότι σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να  απομακρυνθούν οι πάντες από εκεί με μια προϋπόθεση: ότι θα πάρουν την εντολή οι Αστυνομικοί και οι δυνάμεις του Λιμενικού για το πού θα τους πάνε. Το πού θα τους πάνε είναι το ερώτημα.
Εάν δεν υπάρξουν Κέντρα Υποδοχής στον Έβρο και στα σύνορά μας και εάν δεν υπάρξουν Κέντρα Κράτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, και όχι ένα, αλλά δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, δεν μπορούμε να λύσουμε το θέμα.
Όταν πάμε να σχεδιάσουμε και να εντοπίσουμε ένα χώρο για να δημιουργήσουμε ένα αντίστοιχο κέντρο ξεσηκώνονται κάποιες δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας αντιδρώντας, συμπαρασύροντας, θέτοντας άλλου είδους πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα και το αποτέλεσμα είναι ότι ακυρώνονται στην πράξη".