5/5/11

Έντεκα προσαγωγές για το μακελειό στου Ρέντη

Ρεπορταζ Β. Γ. Λαμπρόπουλος 

Τέσσερα άτομα βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής για ενδεχόμενη συμμετοχή του στον φόνο των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ
Εντεκα προσαγωγές για το μακελειό στου Ρέντη






Σημαντικές εξελίξεις στην έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για την αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011, που κόστισε τη ζωή σε δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής τουλάχιστον τέσσερα άτομα ως ενεχόμενα στο περιστατικό, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν κατά αστυνομικών που τους καταδίωκαν στη λεωφόρο Κηφισού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου αστυνομικού Γιώργου Σκυλογιάννη και του 23χρονου συναδέλφου του Γιάννη Ευαγγελινέλη.

Ορισμένες από τις προσαγωγές έγιναν από την περιοχή του Μενιδίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν προσαχθεί 7 με 8 άτομα ακόμη που συμμετείχαν σε σπείρα κλοπής αυτοκινήτων, οι οποίοι βοηθούσαν τους δράστες της συμπλοκής του Ρέντη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ασφάλεια Αττικής βρήκε την άκρη του νήματος στην υπόθεση συγκεντρώνοντας στοιχεία για μία συμμορία ποινικών που δραστηριοποιείται κυρίως στα δυτικά προάστια και η οποία είχε πραγματοποιήσει έξι ληστείες σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ και καταστήματα τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ μέλη αυτής της συμμορίας φαίνεται να είναι οι δράστες του μακελειού του Ρέντη.

Σχετικά στοιχεία φέρεται να συγκεντρώθηκαν και από την ανάλυση δεδομένων από την κλοπή οκτώ αυτοκινήτων – ανάμεσα σε αυτά και το όχημα των δραστών – που σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2011 από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Ολα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στις 18:37 της 1ης Μαρτίου 2001 όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά για διάπραξη ληστείας σε περίπτερο, επί της Λεωφ. Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι, από τρεις δράστες και δόθηκαν στοιχεία του αυτοκινήτου στο οποίο επιβιβάστηκαν.
Μετά από λίγα λεπτά το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε επί της Λεωφ. Κηφισού, με κατεύθυνση προς Πειραιά και ακολούθησε καταδίωξη από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ. ΑΣ και περιπολικά αυτοκίνητα. Στις 18:50 στον παράδρομο της Λεωφ. Κηφισού, στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη και ενώ η καταδίωξη συνεχιζόταν, οι δράστες ακινητοποίησαν απότομα το αυτοκίνητο, αποβιβάσθηκαν από αυτό και άρχισαν να πυροβολούν επανειλημμένα με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά [tovima.gr].