26/5/11

Περιμένουν το θάνατο των παιδιών τους




Ο Craig και η Adele Lake στις 10 Μαΐου έχασαν την 3 ετών κόρη τους. Η Angel έπασχε από ένα σπάνιο σύνδρομο (Leigh's syndrome), το οποίο οι γιατροί διέγνωσαν όταν ήταν μερικών μηνών μωρό.


Πρόκειται για ένα κληρονομικό σύνδρομο που προκαλεί σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Δεν υπάρχει θεραπεία ενώ το προσδόκιμο επιβίωσης των πασχόντων είναι κατά μέσο όρο τρία χρόνια από τη στιγμή της διάγνωσης.

Το ζευγάρι πληροφορήθηκε από τους γιατρούς ότι και οι δύο άλλες κόρες του πάσχουν από την ίδια ασθένεια…

Η 5χρονη Jasmine δε μπορεί να μιλήσει ή να περπατήσει. Υποφέρει από επιληψίες και τρέφεται μέσω σωλήνα, ενώ το ανοσοποιητικό της σύστημα είναι τόσο εξασθενημένο που είναι ευάλωτο σε θανατηφόρες λοιμώξεις.




Οι γιατροί είχαν διαγνώσει ότι η Jasmine πάσχει από την ίδια ασθένεια όταν ήταν 18 μηνών.

Η πιο μικρή τους κόρη, η Jade, δεν εμφανίζει συμπτώματα, όπως η αδυναμία ελέγχου του στόματος (π.χ. πιπίλισμα), του κεφαλιού και της κίνησης του σώματος, ωστόσο διαγνώστηκε και αυτή με το σύνδρομο λίγο μετά τη γέννησή της.

Οι άτυχοι γονείς δηλώνουν ότι νιώθουν σα να ζουν με «δανεικό χρόνο» και παρότι γνωρίζουν ότι οι κόρες τους θα φύγουν σύντομα από τη ζωή νιώθουν ευγνώμονες για τις στιγμές που πέρασαν μαζί τους.