16/6/11

Ο δολοφονημένος Ειδικός Φρουρός στην Αλβανική βεντέτα

Το αιματοκύλισμα που έγινε προχθές σε ταβέρνα στην Καλλιθέα οφείλεται σε Αλβανική βεντέτα, με πρώτο της θύμα τον περασμένο Φεβρουάριο Ειδικό Φρουρό, που έκανε συναλλαγές με κακοποιούς. Η βεντέτα μετρά συνολικά τέσσερις νεκρούς στην Καλλιθέα. Οι δυο μέσα σε αυτοκίνητο και οι άλλοι δυο μέσα σε ταβέρνα.
Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  οι ανθρωποκτονίες  των :

  • 30χρονου Eιδικού Φρουρού και 25χρονου Aλβανού,  οι οποίοι δολοφονήθηκαν την 03.30 ώρα της 7-2-2011, στην οδό Σόλωνος 83 στην Καλλιθέα.
  • 31χρονου και 26χρονου αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι δολοφονήθηκαν την 14.00 ώρα της 14-6-2011, στην οδό Σοφοκλέους 182 στην Καλλιθέα, μέσα σε μεζεδοπωλείο.

Δράστης της πρώτης ανθρωποκτονίας είναι ο 31χρονος  Αλβανός (θύμα της δεύτερης ανθρωποκτονίας), κίνητρο δε της δολοφονίας ήταν οι συνεχείς ξυλοδαρμοί ομοεθνών του από τον 30χρονο Ειδικό Φρουρό που είχε μπλέξει με την παρανομία και ο οποίος υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Δράστης της δεύτερης ανθρωποκτονίας είναι άλλος 31χρονος Αλβανός ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο Mercedes του Ειδικού Φρουρού, ως συνεπιβάτης την ώρα της πρώτης δολοφονίας και με τον τρόπο αυτό εκδικήθηκε τις δολοφονίες των δυο φίλων του, του οδηγού και του συνοδηγού.
Ο 31χρονος αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, για ανθρωποκτονία που είχε διαπράξει στην Αλβανία το 2001.