23/6/11

Στον αέρα οι Αγροφύλακες

  Το 'χει η μοίρα τους των Αγροφυλάκων να ταλαιπωρούνται και να βιώνουν την αβαεβαιότητα. Ο κ. Παπουτσής στην Βουλή είχε αναφέρει πως θα γίνει η μετάταξή τους στην Δασική Υπηρεσία και στο υπουργείο κληματικής αλλαγής. όμως μέχρι τώρα  όχι μόνο δεν υπάρχουν εκτελεστές πράξεις για την μετάταξη αλλά από τον ερχόμενο Αύγουστο προαναγγέλθηκε και η διακοπή της μισθοδοσίας τους.
 Με επιστολή της η πανελλήνια ομοσπονδία αναφέρει προς το υπουργείο προστασίας του πολίτη ότι: 

"Κατέκλυσαν την Ομοσπονδία μας, εκατοντάδες αναφορές παραπόνων σχετικά με το Φύλλο  πρόσφατης Μισθοδοσίας μας, η οποία τιτλοφορείται «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ» χωρίς να έχουμε ενημερωθεί εκ των προτέρων για το παραμικρό, στα πλαίσια της στοιχειώδους διαβουλεύσεως, προξενώντας εύλογη ανησυχία και αναταραχή στους συναδέλφους μας. Δεν διανοούμεθα ότι οι επιτετραμμένοι προς έκδοση των ως άνω εγγράφων ενήργησαν αυτοβούλως. Ως εκ τούτου, αιτούμεθα να πληροφορηθούμε εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών (βάσει Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας) τα κάτωθι, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος δικού μας και των μελών μας:
Α.) Εάν κατ’ εφαρμογή του άρ. 25 του Ν.3938/2011, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατάξεώς μας στην νέα Δασική Υπηρεσία (Διαπιστωτική Πράξη – ΦΕΚ Μετατάξεως – Κλήση Ορκωμοσίας και Αναλήψεως Καθηκόντων).
Β.) Εάν αληθεύει η αναφορά «ΜΙΣΘΟΔΟΤΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ ΜΕΧΡΙ 31/7/2011» και εάν έχουν εκδοθεί οι Νόμοι, Εκτελεστικές Πράξεις, Υπουργικές Αποφάσεις, και/ή Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν την μετάταξή μας στη νέα Δασική Υπηρεσία.
Γ.) Να κοινοποιηθούν στους συναδέλφους μας ενυπογράφως όλες οι Εκτελεστικές Πράξεις, ΥΑ, ΚΥΑ και Π.Δ/τα οι οποίες ρυθμίζουν την μισθοδοσία μας από 1/8/2011 και μετά.  
Δ.) Να γνωστοποιηθεί σε κάθε συνάδελφο ο τόπος παροχής υπηρεσιών του με ατομική εκτελεστή διοικητική πράξη, από 1/8/2011 και μετά.
Ε.) Να γνωστοποιηθεί σε κάθε συνάδελφο η ειδικότητα, ο βαθμός, το Μισθολογικό Κλιμάκιο και  ο Κλάδος στον οποίο μετατάσσεται από 1/8/2011. 
Στ.) Σε κάθε περίπτωση, να μας κοινοποιηθεί αντίγραφο της Διαταγής ή Εγκυκλίου προς τον αρμόδιο υπάλληλο που εξέδωσε το ανωτέρω «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ» η οποία επέτασσε αφ’ ενός την έκδοσή του ως τέτοιο, αφ’ ετέρου την ΣΗΜΕΙΩΣΗ «Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΙΣΘΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ ΜΕΧΡΙ 31/07/2011». Εάν δεν υπάρχει τέτοια Διαταγή ή Εγκύκλιος, αιτούμεθα την πειθαρχική δίωξη του αυθαιρέτως παρεμβάντος υπαλλήλου στα Φύλλα Μισθοδοσίας μας, η οποία μας προξενεί εύλογη ανησυχία απωλείας της εργασίας μας και διακοπής της μισθοδοσίας μας, πράξη η οποία έχει τελεσθεί εις βάρος του ΣΥΝΟΛΟΥ των εργαζομένων του Κλάδου και της Ειδικότητός μας.
Ζ.) Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η ως άνω μετάταξή μας ή/και δεν έχουν εκδοθεί όλες οι ανωτέρω Εκτελεστικές Πράξεις αιτούμεθα την ανάκληση των ως άνω «ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ» και των ως άνω «ΦΥΛΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ».
Η.) Δηλώνουμε επ’ ονόματι ΟΛΩΝ των μελών μας ότι ΚΑΝΕΝΑΣ Αγροφύλακας ή Αρχιφύλακας, δεν θα δεχθεί καμμία απολύτως βλαπτική μεταβολή ως προς την ειδικότητα, τα καθήκοντα και τον Κλάδο εργασίας του μετά την μετάταξή του, στη νέα Δασική Υπηρεσία. Επισημαίνουμε δε, ότι είμαστε ανακριτικοί υπάλληλοι, κάτι που έχει ήδη αναγνωρισθεί από τον Ν. 3938/2011 και ως τέτοιοι, δεν δυνάμεθα (οι Αγροφύλακες και οι Αρχιφύλακες) να μεταταγούμε δε κατηγορία κατώτερη από Δ.Ε. .
                                     
 Προσβλέπουμε σε τήρηση της Νομιμότητας και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές Σας.
Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελληνικής Αγροφυλακή"