24/6/11

Οι Ιταλοί θέλουν την έκδοση για Τσάκαλο και Νικολόπουλο

Ο Χρήστος Τσάκαλος
Γιώργος Νικολόπουλος
Ο μαχητικός ποινικολόγος κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης

Γράφει ο βασίλης χήτος

Μεθόδευση για έκδοση στις Ιταλικές αρχές της Μπολόνια δυο προφυλακισμένων μελών της οργάνωσης "Συνομωσία την Πυρήνων της Φωτιάς" αποκαλύπτει το Crimes on air. Πρόκειται για τους Χρήστο Τσάκαλο και Γιώργο Νικολόπουλο, η σύλληψη των οποίων έγινε στην Νέα Ιωνία Βόλου. Οι Ιταλικές αρχές τους προσάπτουν την "ενοχή" τους για τον φάκελο βόμβα που στάλθηκε στις 2 του περασμένου Νοεμβρίου στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Το Πακέτο δεν έσκασε αφού ανιχνεύτηκε από υπάλληλο, όταν το αεροσκάφος  της γραμμής που το μετέφερε προερχόμενο από την Αθήνα, είχε εισέλθει στον Ιταλικό εναέριο χώρο. Με την έκτακτη και αναγκαστική  προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μπολώνια ήρθε η επιβεβαίωση για την ύπαρξη του τρομοπακέτου. Ο ποινικολόγος  κ. Φραγκούσης Ραγκούσης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι:
"Το κείμενο-κλήτευση  που εστάλη από την Εισαγγελία της Μπολώνια είναι αυτούσιο και καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθόδευση έκδοσης ελλήνων πολιτών που κρατούνται στη φυλακή για την αντιεξουσιαστική τους δράση". Το Crimes on air σας αποκαλύπτει το επίσημα μεταφρασμένο κείμενο  των Ιταλικών αρχών, που καλεί το συντομότερο δυνατό τους δυο κατηγορουμένους, αν το επιθυμούν να ορίσουν τεχνικούς συμβούλους-πραγματογνώμονες, για να "προσβάλουν" τα ευρήματα [δακτυλικά αποτυπώματα στο φάκελο]  που κατά τα Ιταλικά εγκληματολογικά εργαστήρια είναι αδιάσειστα σε βάρος τους.