3/6/11

Γκάζωνε στο χασίς ο Αρχιφύλακας

Και ενώ στον Έβρο οι αστυνομικοί δέχονται τα πυρά Τούρκων σωματεμπόρων στην Ρόδο Αρχιφύλακας της ομάδας ΔΙΑΣ μετείχε σε συμμορία που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς στο εξωτικό νησί με την παραλία του Αφάντου. Ο Αρχιφύλακας-κακοποιός είχε βασικό συνεργό του συνομήλικό του, που έκρυβε τα ναρκωτικά και στο συνεργείο αυτοκινήτων που διέθετε στην τουριστική περιοχή.

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 28χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και τριών ντόπιων, ηλικίας 28, 22 & 41χρόνων αντίστοιχα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών .Η δικογραφία αφορά και τη συμμετοχή τετάρτου Έλληνα, ηλικίας 39 ετών, ο οποίος αναζητείται. 
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (02-06-2011), κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, συνελήφθησαν ο Αρχιφύλακας και οι τρεις ημεδαποί, διότι κατελήφθησαν:
α) ο 28χρονος Αρχιφύλακας να κατέχει:
  • εντός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του τέσσερις (4) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 151 γραμ.,
  • στην οικία του στη Ρόδο, όμοια ναρκωτική ουσία βάρους 585 γραμ. και μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
β) ο 28χρονος ημεδαπός να κατέχει στην οικία του, στο συνεργείο αυτοκινήτων στα Αφάντου Ρόδου καθώς και σε έτερη οικία, που χρησιμοποιούσε ως κρύπτη:
  • έξι (6) ανισοβαρείς συσκευασίες, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 56,6 γραμ.
  • τέσσερις (4) ανισοβαρείς συσκευασίες, με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 2,9 γραμ.
  •  το χρηματικό ποσό των 1175 €, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και
  • μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
γ) ο 41χρονος ημεδαπός να κατέχει στην οικία του στη Ρόδο:
  • είκοσι (20) συσκευασίες (φιξάκια) κοκαΐνης συνολικού βάρους 13,6 γραμ. και
  • το χρηματικό ποσό των 585 € .
Όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψε ότι ο συλληφθείς 28χρονος ιδιώτης, κατά το τελευταίο έτος διακίνησε διάφορα χρηματικά ποσά, ύψους 100.000 € , με παραλήπτες κυρίως τον 41χρονο, επίσης συλληφθέντα ημεδαπό και τον 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.
Οι ναρκωτικές ουσίες, τα χρηματικά ποσά, τα κινητά τηλέφωνα, οι ζυγαριές ακριβείας και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας του 28χρονου Αρχιφύλακα και 28χρονου ημεδαπού, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρόδου.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.