4/6/11

Τραυματίστηκαν αστυνομικοί σε καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών


katadiwksi_4-6-2011Σκηνές από κινηματογραφική ταινία θύμιζε η περιπετειώδης καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών σε παραμεθόρια και δύσβατη περιοχή του νομού Ιωαννίνων.

Η αστυνομική επιχείρηση τα είχε όλα: πολύωρο ανθρωποκυνηγητό σε χωματόδρομο, σε δάσος και σε απόκρυμνη περιοχή, αυτοκίνητα που "σπινιάρουν" σηκώνοντας χώμα, πολύ τρέξιμο και αγωνία και  τραυματισμένους, ευτυχώς ελαφρά, αστυνομικούς, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες συνέλαβαν τους δράστες και κατέσχεσαν το παράνομο εμπόρευμα.
Οι δύο Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, οι οποίοι, αν και έκαναν... φιλότιμες προσπάθειες  να διαφύγουν, συνελλήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελεα πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, μετέφεραν στην Αθήνα  60 κιλά κάνναβης.
Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο στην παραμεθόρια περιοχή και το έθεσαν υπό παρακολούθηση.
Ωστόσο, οι δράστες αντιλήφθηκαν τις κινήσεις των αστυνομικών και επιχείρησαν να ξεφύγουν. Μπήκαν με ταχύτητα σε ένα χωματόδρομο, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους και μπήκαν τρέχοντας σε δασική περιοχή, προκειμένου οι αστυνομικοί να χάσουν τα ίχνη τους.
Ο πρώτος συνελήφθη μέσα στο δάσος, ενώ δεύτερος, που όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ήταν και ο επικεφαλής, προσπάθησε να διαφύγει από απόκρημνη περιοχή, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον ακινητοποιήσουν.
Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά από 12 ώρες με την ανεύρεση των 60 κιλών κάνναβης στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο των δραστών και τη μεταφορά στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία δύο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, που τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την καταδίωξη.
Σημειώνεται, ότι η Δίωξη Ναρκωτικών συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση προκειμένου να εντοπίσει και άλλους συνεργούς των δύο συλληφθέντων.
από directNEWS.gr