18/7/11

Ο 38ος δουλέμπορος

Τα σχοινιά "κουπιά" που τα δένουν  στις δυο όχθες   για να τραβούν σε πολύ λιγότερο χρόνο την φουσκωτή βάρκα
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τέσσερις  αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, για απόπειρα διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος και διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.  
Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν:
  • Χθές (17-07-2011), το πρωί, δύο (2) από τους παραπάνω αλλοδαπούς, στην παρέβρια περιοχή Ν. Βύσσας, διότι με πλαστική βάρκα, έπλεαν εντός του ποταμού Έβρου και προετοίμαζαν την διευκόλυνση παράνομης εισόδου είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.
  • Χθές (17-07-2011), το πρωί οι άλλοι δύο (2) αλλοδαποί, στην παρέβρια περιοχή Ορεστιάδας, διότι με πλαστική βάρκα μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας οκτώ (8) αλλοδαπούς.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες και σχοινί μήκους 200 περίπου μέτρων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες, κ.λπ).
Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά τριάντα οκτώ (38) διακινητές λαθρομεταναστών.