4/8/11

Στο Δορίσκο με λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν  στο Δορίσκο Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης , ένας (1) διακινητής υπήκοος Ιράκ και έντεκα (11) μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων οι δέκα (10) υπήκοοι Ιράκ και ο ένας (1) υπήκοος Ιράν.  
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της Τρίτης (2-08-2011), η E ιδική O μάδα Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισε, σε αγροτική περιοχή των Φερών, μια ομάδα έντεκα (11) μη νόμιμων μεταναστών καθοδηγούμενη από δύο (2) διακινητές, οι οποίοι τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Το πρωί της επόμενης ημέρας (3-8-2011), προσέγγισε στο σημείο ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό 28χρονο αλλοδαπό υπήκοο Ιράκ, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι έντεκα (11) μη νόμιμοι μετανάστες.
Στη συνέχεια, οι παραπάνω αστυνομικοί ακολούθησαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και στο Δορίσκο Αλεξανδρούπολης το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή και τους έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Οι δύο (2) διακινητές που καθοδηγούσαν πεζοί την ομάδα των μη νόμιμων μεταναστών, εκμεταλλευόμενοι την πυκνή βλάστηση της περιοχής, διέφυγαν την σύλληψη και αναζητούνται.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος δράστης ήταν κλεμμένο από το Ηράκλειο Αττικής, καθώς επίσης ότι ο διακινητής έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα.
Στην κατοχή του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.