25/8/11

Ζητούν αλλαγές για τον Μυλοπόταμο

Να  αντικατασταθεί το υφιστάμενο επιχειρησιακό αστυνομικό σχέδιο για την περιοχή του Μυλοποτάμου με την κωδική ονομασία «Τάλως», ζητά η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, θεωρώντας ότι δεν λειτουργεί αποτελεσματικά και δεν εκπληρεί το ρόλο για τον οποίο έχει εκπονηθεί.
αναποτελεσματικότητας του σχεδίου, είναι η συνεχιζόμενη εγκληματικότητα στην περιοχή και η αδυναμία πάταξής της. Η Ένωση προβαίνει στο αίτημά της αυτό με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν στα Ζωνιανά το πρωινό του Σαββάτου, για τα οποία μάλιστα καλούν την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να πάρει θέση.
Επιπλέον, παίρνουν αποστάσεις από τους συναδέλφους τους του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, και τον πρόεδρό του Βασίλη Ντούμα, που είχαν προβεί άμεσα σε δημόσιες καταγγελίες εναντίον αστυνομικών, στους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ απέδιδαν διαφθορά και πρόθεση συγκάλυψης παράνομων ενεργειών κατοίκων του Μυλοποτάμου.

Τέλος, καλεί όποιον ειδικό φρουρό έχει να καταγγείλει κάτι, να απευθυνθεί στην Ένωση κι εκείνη θα μεταφέρει τα καταγγελλόμενα στη δικαιοσύνη.



ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Αντικατάσταση του σχεδίου «Τάλως» στο Μυλοπόταμο
• Το κρίνει ανεπαρκές και αναποτελεσματικό • Καλεί όποιον έχει στοιχεία για διαφθορά αστυνομικών να τα καταθέσει στη δικαιοσύνη

Την αντικατάσταση του υφιστάμενου επιχειρησιακού αστυνομικού σχεδίου για την αστυνόμευση του Μυλοποτάμου με την κωδική ονομασία «Τάλως», ζητά η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, θεωρώντας ότι δεν λειτουργεί αποτελεσματικά και δεν εκπληρεί το ρόλο για τον οποίο έχει εκπονηθεί.

Ως συνέπεια της αναποτελεσματικότητας του σχεδίου, είναι η συνεχιζόμενη εγκληματικότητα στην περιοχή και η αδυναμία πάταξης της, παρά την προσπάθεια που καταβάλλουν και τη θέληση που οι ίδιοι επιδεικνύουν, καθώς η αστυνόμευση γίνεται κυρίως από το ΤΑΕ Μυλοποτάμου του οποίου η κύρια δύναμη είναι ειδικοί φρουροί.

Η Ένωση προβαίνει στο αίτημά της αυτό με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν στα Ζωνιανά το πρωινό του Σαββάτου, για τα οποία μάλιστα καλούν την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να πάρει θέση.

Οι Ειδικοί Φρουροί Κρήτης, προβαίνουν στη δεύτερή τους ανακοίνωση μέσα σε τρείς μέρες, καθώς στην πρώτη κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η προανάκριση θέλησαν να μην κάνουν καμία αναφορά στα περιστατικά, παίρνοντας μάλιστα αποστάσεις από τους συναδέλφους τους του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, και τον πρόεδρό του Βασίλη Ντούμα, που είχαν προβεί άμεσα σε δημόσιες καταγγελίες εναντίον αστυνομικών, στους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ απέδιδαν διαφθορά και πρόθεση συγκάλυψης παράνομων ενεργειών κατοίκων του Μυλοποτάμου.

Αυτή τη φορά οι Ειδικοί Φρουροί Κρήτης κάνουν αναφορά στα γεγονότα θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απασχολήσουν τους αρμόδιους και να δώσουν απαντήσεις με πράξεις, αποδεικνύοντας ότι έχουν την πολιτική βούληση να δώσουν λύσεις σε ζητήματα εγκληματικότητας.

Η Ένωση όμως, εμμέσως πλην σαφώς για μια ακόμα φορά παίρνει αποστάσεις από τις καταγγελίες που εξαπέλυσε το Σωματείο της Αττικής, περί διαφθοράς αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι στην ίδια δεν έχει φτάσει καμία καταγγελία, καλεί όμως όποιον ειδικό φρουρό έχει να καταγγείλει κάτι να απευθυνθεί στην Ένωση κι εκείνη θα μεταφέρει τα καταγγελλόμενα στη δικαιοσύνη.

Το πλήρες κείμενο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, έχει ως εξής:

«Μετά και τα τελευταία γεγονότα και ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, αποφάσισε να εκδώσει το παρόν δελτίο τύπου:

Το πιο σημαντικό θέμα για εμάς είναι ο τραυματισμός ενός (1) αστυνομικού σε επιχείρηση εκρίζωσης ινδικής κάνναβης στα Ζωνιανά. Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την συγκεκριμένη επιχείρηση για την ένωσή μας είναι πολύ συγκεκριμένα και τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης:

Τι λάθος έγινε και δεν υπήρξε και πάλι σύλληψη των δραστών του τραυματισμού του αστυνομικού; Ως πότε θα επικρατεί αυτή η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή; Πρέπει να έχουμε και πάλι σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού; Μήπως δεν έχει γίνει η περιβόητη «κάθαρση» στον ορεινό Μυλοπόταμο; Δεν πρέπει επιτέλους να σταματήσει το σχέδιο «Τάλως» το οποίο εφαρμόζεται στην περιοχή του Μυλοποτάμου και το οποίο πλέον έχει αποδειχτεί ανεπιτυχές; Η ένωσή μας κρίνει ότι η αστυνόμευση στον ορεινό Μυλοπόταμο είναι ανεπαρκής και χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση.

Είναι αλήθεια ότι δεν βρέθηκε ποτέ η φυτεία, επίσης είναι αλήθεια ότι δεν συνελήφθηκαν τη συγκεκριμένη στιγμή οι δράστες του τραυματισμού του αστυνομικού και ότι δεν βρέθηκε ποτέ το πολεμικό όπλο και το γεγονός ότι ένας ανώτερος αξιωματικός χειροδίκησε κατά κατώτερου αξιωματικού σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης.

Η ένωση μας βλέποντας όλες της προηγούμενες ανακοινώσεις που αφορούν τα συγκεκριμένα γεγονότα καλεί όποιον συνάδελφο έχει να καταγγείλει συγκάλυψη διαφθοράς ή οτιδήποτε άλλο, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί σε εμάς, να επικοινωνήσει με την ένωσή μας έτσι ώστε αν υπάρχει το οτιδήποτε με τη σειρά μας να το μεταφέρουμε στη δικαιοσύνη η οποία και είναι αρμόδια να αποφασίσει.

Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα η ένωσή μας καλεί την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου μας να πάρει θέση σε όλα τα παραπάνω γεγονότα, έτσι ώστε να σταματήσει να αιωρείται ότι υπάρχουν αστυνομικοί στην Κρήτη που είναι διεφθαρμένοι και δεν τιμωρούνται.

Πάγια θέση μας είναι ότι αν υπάρχει έστω και ένας (1) αστυνομικός διεφθαρμένος να βρεθεί και να οδηγηθεί ενώπιων της δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει.

Για όλα τα παραπάνω επίσης αιτούμαστε ακόμα και την παρέμβαση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. να επιληφθεί των γεγονότων, ώστε να διευκρινιστεί χωρίς κανέναν πλέον ενδοιασμό αν υπάρχει το οτιδήποτε «σκοτεινό» με τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Βασική επιδίωξη του σωματείου μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων και επίσης ως αστυνομικοί υπάλληλοι είμαστε ταγμένοι στην προάσπιση της έννομης τάξης και στην υπηρεσία του πολίτη».
Όπως αφήνουν οι ειδικοί φρουροί να εννοηθεί, ως συνέπεια της ...