19/8/11

Aπαγωγή στον Μυστρά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα, που διενεργείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δραστών ληστείας σε βάρος ζευγαριού  και αρπαγής 64χρονης γυναίκας.  
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-08-2011, τρεις άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία στην περιοχή Μυστρά, όπου διαμένει ζευγάρι ημεδαπών (ηλικίας 66 ετών ο άντρας και 64 ετών η σύζυγός του). Με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ και τρία κυνηγετικά όπλα, που κατείχαν νόμιμα.
Στη συνέχεια, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ζευγαριού, οι δύο από τους δράστες μετέφεραν τους παθόντες, με δεμένα χέρια και καλυμμένα τα κεφάλια τους, σε υπαίθριο χώρο της Επαρχιακής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, όπου εγκατέλειψαν τον άντρα εντός του αυτοκινήτου και αναχώρησαν με άλλο αυτοκίνητο, παίρνοντας μαζί τους τη σύζυγό του.
Οι δράστες, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, απαιτούσαν από τον 66χρονο ημεδαπό την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του.
Σήμερα το πρωί, η 64χρονη εντοπίστηκε από ιδιώτη στην Επαρχιακή Οδό Σπάρτης – Γυθείου, αφού διέφυγε από το χώρο όπου την κρατούσαν οι δράστες, χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Η 64χρονη, όπως διαπιστώθηκε, είναι καλά στην υγεία της.
Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάζονται οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το όλο περιστατικό.
Από την πρώτη στιγμή είχαν διατεθεί ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την ψυχολογική υποστήριξη του 66χρονου. Ανάλογη ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται και στην 64χρονη σύζυγό του.