26/8/11

Στην Πυροσβεστική ο πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ), στο Χαλάνδρι ώστε να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.
Τον Πρωθυπουργό ενημέρωσε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, Στυλιανός Στεφανίδης. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, Καθώς και αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στη συνέχεια ακολούθησε δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή:
Δημοσιογράφος: Καταρχήν να μας πείτε πόσο δύσκολη είναι η σημερινή μέρα και τι μάχη δίνει η Πυροσβεστική.
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής: Είναι πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα, όπως και το Σαββατοκύριακο, που έπεται. Όπως ήταν και οι προηγούμενες δύο μέρες. Γιατί οι άνεμοι είναι δυνατοί, αλλάζουν συνέχεια κατεύθυνση και δυστυχώς δυσκολεύουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που κάνει η Πυροσβεστική και όλες οι τοπικές δυνάμεις.
Παρ΄ όλα αυτά όμως με συνεχή προσπάθεια, με αυταπάρνηση θα έλεγα, όλη τη νύχτα και όλη τη μέρα, σε όλη τη χώρα και με όλα τα εναέρια μέσα στον αέρα, σε συνεργασία με όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, φαίνεται ότι μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση.
Δημοσιογράφος: Ο Πρωθυπουργός που ήρθε σήμερα εδώ για να ενημερωθεί;
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ο Πρωθυπουργός ήρθε εδώ σήμερα, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της Πολιτείας, πρώτα από όλα, και ταυτόχρονα να δώσει τα συγχαρητήριά του στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη, καθώς και σε όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και σε όλους τους εθελοντές πολίτες, οι οποίοι συνδράμουν με κάθε τρόπο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σε όλη τη χώρα.
Όμως, προς το παρόν δίνουμε τη μάχη κυρίως στον Έβρο, στο Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία, στη Ζάκυνθο και βεβαίως στην Αρκαδία. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί.
Ήδη, από το μεσημέρι και έπειτα θα έχουμε και τη βοήθεια Γαλλικών και Ισπανικών αεροσκαφών, που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο προσκλητήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας, χθες το βράδυ. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα τα καταφέρουμε.