19/8/11

Ο Ιρακινός δουλέμπορος μαχαίρωσε αστυνομικό στην Κορνοφωλιά

Πιάστηκαν   στην Κορνοφωλιά  του Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 20 και 19 ετών, διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.
 Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 24χρονος Πακιστανός, μη νόμιμος μετανάστης.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί εντόπισαν με τεχνικά μέσα (κάμερα θερμικής απεικόνισης), στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου, ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, η οποία τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Οι δύο (2) διακινητές, αφού μετέφεραν με πλαστική βάρκα και αποβίβασαν στην ελληνική όχθη έναν 24χρονο μη νόμιμο μετανάστη, επιχείρησαν να επιστρέψουν στην τουρκική πλευρά.
Οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας, που επέβαιναν σε βάρκα, επενέβησαν για να συλλάβουν τους διακινητές, οι οποίοι εισήλθαν εντός του ποταμού, κινούμενοι προς αντίθετες κατευθύνσεις, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και να διαφύγουν.
Κατά την επιχείρηση για την σύλληψή τους, ο 20χρονος διακινητής αντιστάθηκε και επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό, προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός του. Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.
Στην κατοχή του 20χρονου διακινητή βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πλαστό διαβατήριο Ιρακινών Αρχών, το οποίο θα σταλεί για εργαστηριακή εξέταση. Κατασχέθηκαν, επίσης, μια πλαστική βάρκα, 620 λίρες Τουρκίας και 40 δολάρια Αμερικής.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών. Για την περίπτωση του 20χρονου διακινητή, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον και τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και αντίστασης, καθώς και της νομοθεσίας περί όπλων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.