8/9/11

Ο Βούλγαρος κουβαλούσε "12"


Συνελήφθη στο 6ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Ιάσμου – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
 Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν και ένας (1) υπήκοος Ινδίας.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης (7-09-2011), στο 7ο χλμ Εγνατίας Οδού Μέστης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών έκαναν σήμα στον 21χρονο αλλοδαπό, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και στο 6ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Ιάσμου – Ξάνθης, ο 21χρονος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να διαφύγει τη σύλληψη, πλην όμως δεν τα κατάφερε και συνελήφθη.
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, διαπίστωσαν ότι ο 21χρονος, προωθούσε, στην ενδοχώρα, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Σε βάρος του 21χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και για πλαστογραφία, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το δελτίο ταυτότητας των βουλγαρικών Αρχών, που κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς, είναι πλαστό.
Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) δελτίο ταυτότητας των βουλγαρικών Αρχών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.