19/9/11

Βαρκάδα στο Έβρο

Η βάρκα των διακινητών
Συνελήφθησαν στους Νέους Ψαθάδες Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 30 και 42 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα λαθρομετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε αγροτική περιοχή των Νέων Ψαθάδων Έβρου, μια ομάδα έντεκα λαθρομεταναστών, η οποία καθοδηγούνταν από δύο διακινητές και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Το πρωί της επόμενης ημέρας  η ομάδα με τους δύο διακινητές κατευθύνθηκε προς της Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης. Στο σημείο προσέγγισε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι έντεκα λαθρομετανάστες.
Στη συνέχεια, οι δύο καθοδηγητές – διακινητές αποχώρησαν με κατεύθυνση την Τουρκία και λίγο αργότερα στην παρέβρια περιοχή των Νέων Ψαθάδων συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε μία πλαστική βάρκα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς Αλεξανδρούπολη, αναπτύσσοντας ταχύτητα και στη συνέχεια εντοπίσθηκε, απο αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, εγκαταλελημένο στη Λυκόφη Έβρου. Πλησίον αυτού εντοπίστηκε η ομάδα των διακινούμενων λαθρομεταναστών, ενώ ο οδηγός – διακινητής δεν ανευρέθη και αναζητείται.
Σε βάρος του 42χρονου διακινητή, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διότι στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι μήκους 16 εκατοστών.