14/10/11

Η μεγάλη ανατροπή για το Διαγόρα Ρόδου

Στη Δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ απηλλάγησαν ομάδα και Διοίκηση από τις κατηγορίες

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Διαγόρας

Η υπόθεση του Διαγόρα εξετάστηκε την ίδια ημέρα αλλά  ξεχωριστά από την περίπτωση της Παναχαϊκής. Ο κ. Κούγιας όμως για το άκουσμα της απόφασης θα αναμένει στο ακουστικό του, ως την άλλη εβδομάδα. Οι φωνές και οι ακρότητες βλέπετε δεν κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις. Στη φωτο ο μεθοδικός δικηγόρος Παύλος Σαράκης

Ο γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης  που έχει αναλάβει την πειθαρχική υπεράσπιση της ΠΑΕ Διαγόρας και του μεγαλομετόχου της κ. Κων/νου Χρυσοχοϊδη  πέτυχε ν’ ανατρέψει τα προγνωστικά και ν’ απαλλαγούν από τη δευτεροβάθμια επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, τόσο η εγκαλούμενη ΠΑΕ Διαγόρας, όσο και οι ιδιοκτήτες  αυτής. Αυτό σημαίνει ότι ο Διαγόρας παραμένει στην Β΄ Εθνική-Football League.
 Στη Ρόδο επικρατεί πανηγυρικό κλίμα, αφού οι περισσότεροι είχαν προδικάσει ότι ο Διαγόρας θα υποβιβαστεί για την εμπλοκή του στην υπόθεση με τα "στημένα παιχνίδια".
Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης τυγχάνει και προσωπικός φίλος του μεγαλομετόχου του Διαγόρα Κωνσταντίνου Χρυσοχοϊδη και γι’ αυτόν  ήταν θέμα τιμής η απαλλαγή του φίλου του αλλά και της ομάδας του.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ, έχει ως εξής:
 "Συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ Διαγόρας, του προέδρου Δ. Λερογιάννη, του μεγαλομετόχου Κ. Χρυσοχοΐδη, του προπονητή Π. Ρουτζιέρη, του ποδοσφαιριστή Γ. Πουλόπουλου και του διαιτητή Γ. Σέγκου κατά της υπ΄ αριθμόν 305/6-10-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής, με την υπ΄ αριθμόν 207/14-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία  τις εφέσεις. Εξαφανίζει τις δια αυτών προσβαλλομένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Κηρύσσεται αναρμόδια προς εκδίκαση της έφεσης του διαιτητή Γ. Σέγκου και παραπέμπει κατά τούτο την υπόθεση  στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Απαλλάσσει τους λοιπούς εκκαλούντες των αποδοθέντων σ΄ αυτούς πειθαρχικών παραπτωμάτων".