26/10/11

Το Βατερλώ




Του Γιάννη Δαραβίγκα

O μέχρι σήμερα βίος και πολιτεία του κ. Παπανδρέου,  που ανέλαβε την σωτηρία της πατρίδας μας, αλλά και του   κ. Βενιζέλου, δείχνουν ξεκάθαρα ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία με κωδική ονομασία : «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».
 Και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την αποστολή τους, μέχρι να μας σώσουν για τα καλά και για πάντα.
Μόλις την περασμένη Τρίτη, ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να εντυπωσιάσει, να καταπλήξει και τελικώς να πείσει τους κομματικά  και συνειδησιακά πειθαρχημένους βουλευτές του, ότι είναι η μετενσάρκωση, σε ελληνοαμερικανική έκδοση, του Μεγάλου Ναπολέοντος.  Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Παπανδρέου : «Είμαστε με την Ελλάδα την πράσινη, την Ελλάδα της δικαιοσύνης, του αισθήματος Δικαίου, γιατί παλεύουμε με νόμους, από το φορολογικό νομοσχέδιο, μέχρι το πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και τη «Διαύγεια» στο Δημόσιο, για να ξέρουμε ότι τα λεφτά του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και ότι όλοι είναι σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις τους, ότι υπάρχει ευνομία και όχι ανομία. Υπάρχει Δημοκρατία και όχι αυθαιρεσία. Υπάρχει διαβούλευση, υπάρχει συζήτηση και όχι βία.»
 Μαύρο χιούμορ
Ομολογώ ότι  πρέπει να διαθέτει κάποιος υπερανεπτυγμένη την αίσθηση του μαύρου χιούμορ,  για να μπορέσει με 72 λέξεις  όλες κι΄ όλες, να χλευάσει τους ακροατές του, αλλά  και να αυτοσαρκασθεί.   Ο κ. Παπανδρέου το τόλμησε. Και πέτυχε.
Στην συνέχεια, ακολουθώντας την παλιά και γνωστή μέθοδο για να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κατονόμασε  ως νέους «εχθρούς» της κυβέρνησής του, επομένως και της Ελλάδος, τους δικαστικούς, και τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.
Ακολούθως, αφού έκανε  σύντομες αναφορές στους Καποδίστρια, Τρικούπη, Βενιζέλο (τον Ελευθέριο εννοείται και όχι τον Ευάγγελο), και σε άλλους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τύχη της Ελλάδος,  της Ευρώπης, της υφηλίου ενδεχομένως, βρίσκεται στα χέρια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αν ψηφίσουν, όπως ισχυρίστηκε, το φορολογικό πολυνομοσχέδιο όλα θα πάνε καλά. Θα του δώσουν, είπε,  δύναμη να διαπραγματευθεί ξανά το μέλλον της Ελλάδος.
Και ο  κ. Παπανδρέου κατέληξε με την επική φράση : «Θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε».
Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες για να του ανακοινώσουν οι τροϊκανοί ηγέτες τις νέες εντολές τους.  Ο νεόκοπος Μέγας Ναπολέων της Ελλάδος, βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να φαντασιωθεί ότι θα δώσει κάποια  μάχη και ότι θα την κερδίσει. Προσοχή Γεώργιε, εκεί λίγο πιο έξω από τις Βρυξέλλες, μισή ώρα δρόμος είναι περίπου, βρίσκεται το Βατερλώ. Εκεί έδωσε την μάχη ένας άλλος  Μέγας Ναπολέων. Και σίγουρα ξέρεις τι απέγινε ...