29/10/11

Στην Αταλάντη με κλεμμένο ΙΧ

Πιάστηκε  στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, ένας 46χρονος αλλοδαπός, Συριακής καταγωγής, κατηγορούμενος για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και κλοπή τροχοφόρου.  
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισαν να κινείται επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο ακινητοποιώντας το στην 140 χ/θ, ρεύμα προς Αθήνα.
Εντός του οχήματος, βρέθηκαν και συνελήφθησαν επτά (7) ενήλικοι αλλοδαποί και δύο (2) ανήλικοι, όλοι Ιρακινής καταγωγής, τους οποίους μετέφερε ο οδηγός και κατηγορούνται για παράβαση Ν. Περί Αλλοδαπών - παράνομη είσοδο στη Χώρα.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 46χρονος διακινητής διευκόλυνε τη μεταφορά - κίνηση των μη νόμιμων μεταναστών από τον Έβρο προς την Αθήνα.
Επίσης, προέκυψε ότι για το όχημα, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διακίνησης λαθρομεταναστών, είχε δηλωθεί κλοπή την 26-10-2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Πετραλώνων και θα αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχό του.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.