13/10/11



Της Δήμητρας Κρουστάλλη

Θρίλερ με τον βουλευτή του ΠαΣοΚ στην Α' Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλο. Για τρίτη φορά εντός του έτους κυκλοφόρησαν έντονες φήμες περί παραίτησης του, αυτή τη φορά ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Ρομπόπουλος απέφυγε να διαψεύσει τις σχετικές φήμες και είπε σιβυλλικά «θα τα πούμε από Δευτέρα». Από το γραφείο του πρόεδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου λέγεται ότι επισήμως δεν έχει κατατεθεί επιστολή παραίτησης και το ίδιο έλεγαν και οι υπεύθυνοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ωστόσο, ο κ. Ρομπόπουλος έφτασε άλλες δύο φορές στα πρόθυρα της παραίτησης και υποχώρησε την τελευταία στιγμή έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε. Μάλιστα στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ως την τελευταία στιγμή που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και αποσαφήνισε ότι δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της χρεοκοπίας της χώρας και γι΄αυτό έδωσε τελικώς θετική ψήφο. Ετσι δεν αποκλείεται να βρίσκεται και αυτή τη φορά σε εξέλιξη μια διαδικασία να μεταπειστεί, αν τελικώς ευσταθούν οι πληροφορίες περί παραίτησης του [τοβημα].